Er is 1 resultaat gevonden

door dciple
27 jan 2018 11:54
Forum: Algemeen Espace
Onderwerp: Mankementen Espace V
Reacties: 166
Weergaves: 71229

Re: Mankementen Espace V

Espace V, 160pk (automaat), mijne is nu bijna 3 jaar oud
- de r-link werkt nu wel al 2 jaar redelijk stabiel, eerste jaar viel hij dikwijls uit of startte het gewoon niet op
- ook ik ervaar nu minder trekkracht en de automaat die soms tergend traag schakelt bij lage snelheden (waardoor je quasi komt stil te vallen in gevaarlijke situaties bv oversteken van kruispunt), is al verschillende keren teruggeroepen maar de garage zegt me nooit wat ze hebben gedaan
- al verschillende keren meegemaakt : (zomer/winter, droog of nat weer, maakt allemaal niet uit) sputtert de motor bij het starten en als je dan wil vertrekken schokt hij, valt hij stil en krijg je foutmeldingen dat de automaat niet werkt, de P-stand kapot is etc en dan is er geen bewegen meer aan, meestal ben je dan 1m verder geraakt en sta je half op straat .. redelijk irritant. Oplossing : 20 min wachten en dan start hij als vanouds. In de garage hebben ze de software eens geupdate maw ze weten ook niet wat het is en het probleem blijft. Ik heb lang gedacht dat het kwam door dor diepe plassen te rijden en er vocht op het versnellingsapparaat kwam maar ik heb het vandaag ook weer voor en gisteren was een droge dag dus tja...
- de start/stop zet ik gewoon telkens uit omdat ik het irritant vind dat als je bij een T-splitsing komt, hij dikwijls al stilvalt. Ik heb trouwens de indruk dat het een zeer onstabiel systeem is dat soms wel / soms totaal niet werkt.
- de collision detection waarbij je zogezegd te snel naar een voorganger rijdt, schiet schijnbaar eens per 2 weken wakker en dan piept het voor dood terwijl er niets aan de hand is, op andere momenten waarbij hij wel zou moeten waarschuwen blijft hij stil. Maw al die veiligheidssystemen van Renault laat je beter weg want ze werken op je systeem.

Het is in mijn geval een leasewagen, ik zucht al bij de idee dat ik er in totaal 5 jaar mee zal moeten rijden (vroeger was het maar 4 jaar). Don't get me wrong, ik ben er tevreden van en je leert leven met de meeste mankementen (en anderen hebben veel meer pech met hun Espace V blijkbaar) maar de volgende keer zal het geen Renault meer zijn (vorige was een Koleos, iedereen verklaarde me zot maar buiten het stevig rollen in de bochten vond ik dat een leuke wagen, je zat hoog en de 4x4 werkte perfect in de sneeuw)