Er zijn 5 resultaten gevonden

door psz
28 okt 2015 22:40
Forum: Opladen Zoe
Onderwerp: Laadprobleem Zoe
Reacties: 875
Weergaves: 157393

Re: Laadprobleem Zoe

@zoe2goe, en de rest.
Ik zou nog laten weten of het laadprobleem daadwerkelijk uit de wereld is nadat het amperage is verhoogd naar 16A. Welnu dat is het geval. Ik heb geen meer problemen gehad. Ook de standverwarming startte vandaag en gister zonder moeite op.
Iedereen die heeft gereageerd wil ik bedanken. Prachtig zo'n forum. Kennis kan snel worden gedeeld. Ik hoop van harte dat dit ook het ei van Columbus is voor@Ser.
Piter
door psz
26 okt 2015 13:49
Forum: Opladen Zoe
Onderwerp: Laadprobleem Zoe
Reacties: 875
Weergaves: 157393

Re: Laadprobleem Zoe

@HarmOtten en @zoe2goe,
Ik heb inmiddels contact gehad met EV-box. Daar krijg ik alle medewerking. Net als bij Harm Otten is de lader op de hoogste stand (16A) gezet. Ik heb tussen de middag twee laadpogingen gedaan na tussendoor een klein stukje te hebben gereden. Ik wil niet te vroeg juichen maar beide laadsessie verliepen moeiteloos. Na het aansluiten was het de beide keren direct goed. Er werd moeiteloos contact gelegd en het laden startte en stopte niet direct. Ik kijk het even aan en zal mij vervolgens weer op het forum melden.
Piter
door psz
24 okt 2015 21:43
Forum: Opladen Zoe
Onderwerp: Laadprobleem Zoe
Reacties: 875
Weergaves: 157393

Re: Laadprobleem Zoe

@zoe2goe,
Ik zie net dat ik niet al je vragen heb beantwoord.
Ik hoor inderdaad maar een enkele stevige klik. Daarna blijft het stil en pingelt de auto heen en weer. Vanmiddag had hij weer rijm 50 pogingen nodig. Gelukkig kan ik bij de auto weglopen en wordt het laadproces telkens opnieuw opgestart.
Ik heb de medewerker zelf al gevraagd het amperage te verhogen. Hij gaf mij te verstaan dat hij dat niet mocht doen. Er zou dan een servicemonteur moeten worden langs gestuurd. Als jij denkt dat dit een rol kan spelen hoor ik dat graag. Ik meld mij dan ook opnieuw bij EV-box. Het probleem zal toch moeten worden opgelost.
De dealer zal maandag contact opnemen met Renault Nederland. Heb jij nog tips die ik de dealer kan meegeven. Jij lijkt er wel er behoorlijk verstand van te hebben en kunt ze mogelijk in de goede richting duwen. Ik heb ook al gedacht opnieuw EV-box te contacteren. De problemen die ik tegenkom op het forum gaan wel vaak over een EV-box.Vreemd blijft het natuurlijk dat ik met de vorige Zoe nooit een probleem heb gehad.Die deed het werkelijk overal!
Helaas ben ik zelf geen techneut en heb ik alleen maar Apple devices. Ik kan dus niets uitlezen. De paal is overigens destijds uitdrukkelijk als Zoe certified aangeschaft. Dit gaf nog een meerprijs voor onder meer extra aardlekschakelaars. Geen idee of je wat met deze extra info kunt maar hoe meer ik de dealer kan meegeven hoe beter. Ik zal de diverse berichten op het forum ad info meegeven.
Opnieuw bedankt. Is het wellicht mogelijk dat jij mij jouw mobiele nummer mailt zodat de dealer eventueel contact met jou kan opnemen. Voel je niet verplicht! Je zou mij eventueel kunnen mailen op: p.vanzandbergen@xs4all.nl
Piter
door psz
24 okt 2015 15:32
Forum: Opladen Zoe
Onderwerp: Laadprobleem Zoe
Reacties: 875
Weergaves: 157393

Re: Laadprobleem Zoe

@zoe2goe,
Bedankt voor de snelle reactie!
Bij andere laders heb ik geen problemen. De EV box is wel met een vaste laadkabel te krijgen .De mijne heeft dat niet. Ik heb de laadkabel van mijn vorige Zoe in gebruik. Daar kan het niet aan liggen. Inmiddels heb ik ook andere kabels geprobeerd. Maakt allemaal niets uit. Ik gebruik een originele Renault laadkabel en heb ook nog een tweede van 32 ampere. De symptomen zijn hetzelfde.

Ik heb geen tussenmeter. Dat van CanZE zegt mij niets. Kan ik daar via My Renault komen? Wellicht dat jij mij daar verder kunt loodsen. Alvast bedankt.
Piter
door psz
24 okt 2015 09:41
Forum: Opladen Zoe
Onderwerp: Laadprobleem Zoe
Reacties: 875
Weergaves: 157393

Re: Laadprobleem Zoe

Als inmiddels ervaren Zoe rijder heb ik mijn toevlucht genomen tot dit forum in verband met laadproblemen waar ik tegen aan loop. Ik heb (waarschijnlijk als een van de eerste) voor de tweede keer een Zoe aangeschaft. De eerste was een Zen van oktober 2013 de nieuwe één van februari 2015 welke geïmporteerd is vanuit Frankrijk ( de eerste trouwens ook). Scheelt echt een slok op een borrel qua aanschaf.
De nieuwe Zoe heb ik gekocht omdat de eerste zo goed beviel. Ik heb er bijna 34.000 km probleemloos en met echt veel mee plezier gereden. De nieuwe - een Intens- geeft laadproblemen. Identiek als die van Ser. Na luttele seconden vliegt de auto in storing met de melding ' controleer laadstation' . Gelukkig probeert de auto telkens opnieuw een sessie. Soms na 40 keer , soms na 50 keer lukt het ineens. Er wordt geladen tot 100%. Bij openbare laadpalen geen problemen......
Ook ik heb vervolgens met een oudere Zoe (2013) mijn laadpaal thuis getest. Geen problemen. Alles werkt naar behoren! Ergo het ligt niet aan de laadpaal maar aan de Zoe.
Ik lees nog geen oplossing maar ben wel nieuwsgierig. Omdat ook ik de laadpaal niet vertrouwde heb ik de leverancier gecontacteerd ( EV-Box). Zij hebben op afstand het amperage van de paal verlaagd van 12 naar 10. Resultaat de laadsessie begon, eindigde direct met de melding op het dashboard 'controleer laadstation' en vervolgens hield alles op. Geen nieuwe sessie. Ik heb online - dat kan met EV-box- de paal laten testen. Niets mis mee. Het amperage is weer verhoogd naar 12 en als vanouds ging de paal weer los. Laadsessie start, stopt na een paar seconden en probeert het telkens weer opnieuw. Vanavond was het na 9 pogingen al raak en is de Zoe geladen.
Het deugt niet, dat is wel duidelijk. De overeenkomst van het probleem van Ser is evident. Ook hier een nieuwe Zoe met problemen met de thuislader terwijl ook daar een oudere Zoe probleemloos laadt. Lijkt mij dat Renault vaker dergelijke klachten moet hebben gehad.

Als iemand een oplossing heeft dan hoor ik dat graag. Ik wil graag de garage- Beerda Kollum die werkelijk een prima service leveren- op weg helpen. Voor mij valt alles onder de fabrieksgarantie en is het vooralsnog alleen maar erg lastig. Blijft trouwens een buitengewoon fijne auto om mee te rijden!