Er zijn 2 resultaten gevonden

door Hachy
14 jun 2017 23:38
Forum: Algemeen Z.E.
Onderwerp: Thuislader
Reacties: 9
Weergaves: 3956

Re: Thuislader

door Hachy
07 okt 2016 01:11
Forum: Algemeen Z.E.
Onderwerp: Thuislader
Reacties: 9
Weergaves: 3956

Re: Thuislader

Hallo Ab

Welkom op Renaultforum.

Heb je al een proefrit gemaakt?

Je kunt verschillende laders (wall-box) aanschaffen, vanaf 3,7 kW. Deze kan op een normale 16A groep in je huis die helemaal vrij moet zijn voor de lader. Daarmee duurt het opladen ongeveer 5 uur bij de normale Zoe accu van 22kW.

Ik heb zelf een 11kW met vaste kabel en dat bevalt me erg goed, deze is ook veel gebruikt omdat je daarvoor een normale huis-tuin-keuken groepenkast alleen maar geschikt hoeft te laten maken voor 3-fasen (krachtstroom). Dit kost ongeveer 200 euro aan je netbeheerder eenmalig om 3x25A aan te sluiten in plaats van 1x25 of 1x35A. Heb je eenmaal een 11kW laadpunt op je oprit dan kan je de Zoë in zo'n 2-2,5 uur volledig opladen.

Het allerprettigste is er eentje met een vaste kabel, dan hoef je niet steeds je laadkabel uit de kofferbak te halen als je thuis komt, maar kan je gewoon inpluggen. Ook bij het wegrijden is loskoppelen dan bijzonder snel geregeld.

Bij de grotere vermogens zoals bijv 22kW moet je een grotere aansluiting afnemen bij je netbeheerder en dat kan oplopen tot + 1500 per jaar aan kosten, dus dat is voor de meeste particulieren niet interessant. Verder loont het de moeite om eens te kijken naar zonnepanelen mocht je die nog niet bezitten.

Kijk ook eens naar de andere topics over laadpaal plaatsen en wallboxen in het Zoe forum. Daar zitten ook veel ervaringen van mensen met verschillende modellen. Je kunt ze al krijgen vanaf een euro'tje of 600.

Als laatste nog een tip, kijk eens naar geïmporteerde Franse Zoé's. Afgezien van de laadkabel volledig hetzelfde maar goedkoper op de 2e hands markt vanwege subsidies die de Fransen de afgelopen jaren ontvangen hebben van de Franse overheid.