Er is 1 resultaat gevonden

door CapturIvoire
13 jan 2017 14:46
Forum: Motorisch - onder de kap van de Captur 1
Onderwerp: Ratelend geluid onder de motorkap
Reacties: 28
Weergaves: 14597

Re: Ratelend geluid onder de motorkap

Ik was laatst met de Captur in de werkplaats van de Renault dealer omdat de banden wegens onbalans opnieuw moesten worden uitgelijnd.
Monteur heeft daarbij nog even de auto nagekeken.
Hij ontdekte daarbij een rammel in de motor. Mij was dit tikkende geluid ook weleens opgevallen tijdens de stationaire loop maar maakte me er geen zorgen daar het getik ophield als ik gas bijgaf en, tja, het is een driecilinder en die produceert nu eenmaal andere geluiden dan een viercilinder. Is vooral stationair ook behoorlijk in onbalans.
Wat bleek dus, de rammel bleek afkomstig te zijn van de luchtinlaatbuis naar het luchtfilter. Deze zeer lichte kunststof buis rammelde door de bewegingen die ontstaan door het stationaire onbalans van de driecilinder motor. De monteur heeft deze buis vastgezet met een tywrap en het geluid was verdwenen. Een heel verschil moet ik zeggen als de motor stationair loopt. Loopt nu erg rustig. Voorheen leek het stationair wel een dieselmotor!
De monteur vertelde dat alle 0.9 TCE's dit euvel hebben en dat bij iedere 0.9 TCE als ze de eerste keer in de werkplaats komen deze plastic buis standaard wordt vastgezet met een tywrap.
Verder vertelde de monteur dat deze 0.9 TCE's geen zwaktes schijnt te hebben en een vrij probleemloze motor is.
Nou, laten we het hopen voor de toekomst.