Er zijn 5 resultaten gevonden

door Elmac
26 okt 2017 10:39
Forum: R-Link 2
Onderwerp: Nieuwe kaarten Europa
Reacties: 654
Weergaves: 137476

Re: Nieuwe kaarten Europa

PaulZ schreef:Update downloaden koste gisteren ongeveer 2 uur.
Verder geen problemen
Vanochtend om 07u30 de download gestart, eerst weer niets zichtbaar in de toolbox, ingelogd op de website en MyRenault account maar daar stond gelukkig wel de 2016.12 kaart klaar. De bijna 5,9GB stond binnen 50 minuten op de USB-stick, het tijdstip waarop je de download doet kan kennelijk ook uitmaken, zo snel is het niet eerder gelukt!
door Elmac
26 aug 2017 10:23
Forum: R-Link 2
Onderwerp: Nieuwe kaarten Europa
Reacties: 654
Weergaves: 137476

Re: Nieuwe kaarten Europa

Martin Megane schreef:Wellicht verwachten we op (rlink2)tehnisch en kaart gebied te veel, maar wat ter zake doende (renault)communicatie is toch niet te veel gevraagd? Dat je een nieuwe rlink2 software versie nodig hebt om betere alternatieve routes te krijgen en de 'laatste' nav kaarten te kunnen installeren heb ik bij het kopen van mijn auto (paar maanden geleden) niets van gehoord (en hoor nog steeds niets)...En zeker slecht als het als reclame/verkoop argument wordt gebruikt ('gratis' 3 jaar update)
Ik heb ook de 3 jaar gratis updates bij mijn Talisman gekregen.

Communicatie vanuit Renault NL naar gebruikers en naar de dealers kan inderdaad stukken beter, de standaard antwoorden die de helpdesk geeft, daar heb je weinig aan. Evaluatie-verzoek een keer negatief ingevuld en toen werd ik meteen gebeld door een vriendelijke mevrouw. (Ging toevallig ook over de actualiteit van RLink en de (on)mogelijkheid om zelf een set POI's te laden). Gewoon contact zoeken met Renault NL en zorgen dat je de update kan laten installeren.

Mijn klacht heeft er wel toe geleid dat ik begin augustus een mail kreeg van Renault NL om een afspraak te maken bij de dealer om RLink te laten updaten. Bij de dealer hebben ze ook een klantcontactcenter, die meldde me doodleuk dat ik zelf de kaarten van RLink kon bijwerken en geen afspraak hoefde te maken.... dus ook de communicatie naar het dealernetwerk loopt nog niet zo soepel. Toen ik de mail van Renault NL doorstuurde begrepen ze dat zij de update moesten installeren.

En jansh, inderdaad, als je € 99 hebt betaald voor de updates dan mag je ook wat verwachten, helemaal eens.
door Elmac
26 aug 2017 08:34
Forum: R-Link 2
Onderwerp: Nieuwe kaarten Europa
Reacties: 654
Weergaves: 137476

Re: Nieuwe kaarten Europa

Mijn vorige auto was een Laguna Iii met Carminat, TomTom Live en kwartaalkaartupdate abonnement.

Wijzigingen A4, A1 etc. verschenen ook nooit binnen een kwartaal. Maar het voelde goed om het idee te hebben up to date te zijn (zeker omdat het betaalde updates waren :D ).

En de nieuwe A4 tussen Schiedam en Delft was zelfs na 2 kaartupdates nog niet als doorgaande weg beschikbaar om te plannen, totdat je er op reed, dan werd de route uiteindelijk wel gepland (en dat terwijl het talud al tientallen jaren klaarlag). Dus zelfs bij TomTom zat een vertraging tussen de actualiteit en de kaarten, hoewel correcties en afsluitingen delen met Mapshare over het algemeen prima werkte.

Terug naar RLink2: heb in ieder geval al gezien dat de POI's zijn bijgewerkt in de 2016_06 update, restaurant dichtbij dat eind 2014 is gesloten stond er voorheen nog vrolijk tussen. Nu staat de opvolger er in ieder geval ook, alleen de oude is nog niet verwijderd. Dat zal vast goedkomen in de update 2017_06 :roll:

Ik denk dat we gewoon teveel verwachten, zal nog wel een tijd duren voordat de kaarten sneller de actuele situatie weergeven. En dat geldt voor alle merken en navigatiesystemen, niet uniek voor Renault!
door Elmac
11 aug 2017 10:22
Forum: R-Link 2
Onderwerp: Nieuwe kaarten Europa
Reacties: 654
Weergaves: 137476

Re: Nieuwe kaarten Europa

aldoevers schreef:Renault NL zou een voorbeeld kunnen nemen aan Renault BeLux dus
Gisteren weer een half uur met het serviceventer aan de telefoon gehangen, op basis van de volgorde van de aanmeldingen gaan ze de Vin nummers aan en af melden. Ze kunnen dus niet vertellen wanneer iemand aan de beurt is ...........
Mails vanuit Renault NL Klantrelaties komen nu los.... geklaagd eind maart, een week na ontvangst van mijn Talisman...

Afspraak gemaakt voor de 24e, blanco USB-stick ligt al klaar voor het "nieuwste" kaartmateriaal :roll:
door Elmac
09 aug 2017 06:47
Forum: R-Link 2
Onderwerp: Nieuwe kaarten Europa
Reacties: 654
Weergaves: 137476

Re: Nieuwe kaarten Europa

Luc001 schreef: Sorry hoor maar TomTom heeft per kwartaal een update. In mijn vorige Megane met Carminat had ik dus per kwartaal netjes een update en geen gesodemieter met omleidingen etc. En uiteindelijk zit er in de achtergrond wel degelijk TomTom in de R-Link, dus.......
Hiervoor 2x een Laguna gehad met Carminat TomTom Live, updates waren ook niet gratis maar je kon er wel op rekenen dat ze ieder kwartaal kwamen. De nieuwe A4 tussen Delft en Schiedam was al langer dan een halfjaar in gebruik voordat deze zichtbaar werd in een update, dus 100% up to date was dat ook niet (idem voor alle wijzigingen in de A1), maar het voelde wel actueler :) Maar de file-info en alternatieve routes met een TT Live-abonnement waren ongeëvenaard goed, wat dat betreft is RLink een flinke stap terug. Om nog maar niet te spreken van de actualiteit van de POI's, sommige restaurants die daar vermeld worden zijn al 3 jaar geleden gestopt....

Hierover geklaagd bij Renault NL maar daarop werd begin april, dus vier maanden geleden, gemeld dat er binnenkort een grote update aankwam, dat binnenkort heeft dus 4 maanden geduurd. Ben benieuwd wat de ervaringen zijn, vind sowieso het updateproces veel omslachtiger dan hoe het met de Carminat ging (SD card uit de auto, update via de computer erop zetten en rijden maar weer). Geen verplichte rit van een uur met de kans op nablijven :doh: