Er zijn 3 resultaten gevonden

door chris_mulder
11 dec 2016 20:24
Forum: Elektronica Espace IV
Onderwerp: knipperend digitaal dashboard espace IV ph1
Reacties: 122
Weergaves: 42771

Re: knipperend digitaal dashboard espace IV ph1

Hoi Demi,
Excuus voor de trage reactie. Maar na een week bij de dealer gelogeerd te hebben staat hij weer bij ons voor de deur. Vrijdagmiddag (na zelf bellen) te horen gekregen dat ze toch geen tijd hebben gehad om naar de auto te kijken verder. Het enige wat ze gedaan schijnen te hebben is het uitlezen van (meerdere) storingsmeldingen. En hieruit konden zij niet direct opmaken wat er mis is. Helaas konden ze mij bij het ophalen van de auto niet concreet vertellen wat de meldingen waren. Het plan is de auto morgenochtend weer bij de dealer neer te zetten.

Het klokje lijkt trouwens niet te zijn gereset of ze moeten hem bij de dealer weer goed hebben gezet (maar die kans lijkt me klein). Ik heb zojuist ook nog een aantal keren de handrem er opgezet en weer afgehaald. Dit kon ik duidelijk horen gebeuren en het levert ook geen brandende lampen op. Sinds de auto van de dealer terug is doet de radio het overigens ook niet meer?! Het deel van dashboard waar de radiozender (of cd-wisselaar) wordt weergegeven is donker. Zojuist viel me ook op dat als ik de sleutelkaart in het contact steek, een bromtoon te horen is die niet stopt na een paar seconden. Volgens mij hoorde ik dat in het verleden niet, maar daar ben ik niet heel zeker van.

Ik neem jouw tips in de zoektocht in ieder geval mee naar de dealer. En mocht het inderdaad om een defect instrumentenpaneel zijn, dan kom ik waarschijnlijk nog wel even bij je aankloppen. Want ik denk dat de dealer daar toch een naar prijskaartje aan heeft hangen.

Gr,
Chris
door chris_mulder
05 dec 2016 16:58
Forum: Elektronica Espace IV
Onderwerp: knipperend digitaal dashboard espace IV ph1
Reacties: 122
Weergaves: 42771

Re: knipperend digitaal dashboard espace IV ph1

Goede vraag Demi,

Daar heb ik eigenlijk niet op gelet. Wel heb ik even naar de "dagteller" gekeken. En die stond op 56 km.
We hebben de Espace toch even bij de dealer gebracht vandaag om de storing uit te laten lezen.
Mijn vrouw heeft van de monteur te horen gekregen dat er meerdere storingen blijken te zijn, maar geen duidelijke waar ze direct iets mee kunnen. Ze geven aan meer tijd nodig te hebben om het probleem te zoeken (tegen een mooi tariefje van circa EUR 100/uur natuurlijk).

Ik ga kijken of ik nog kan achterhalen of dat klokje gereset is....
In ieder geval bedankt voor de snelle reactie Demi.
door chris_mulder
04 dec 2016 11:45
Forum: Elektronica Espace IV
Onderwerp: knipperend digitaal dashboard espace IV ph1
Reacties: 122
Weergaves: 42771

Re: knipperend digitaal dashboard espace IV ph1

Hallo,

Ik heb een vraagje. Mijn vrouw heeft de afgelopen dagen tot 2 keer toe het volgende met onze ESPACE; 2.0 16V TURBO E4 AUT aan de hand gehad.
Terwijl de motor liep, gingen het "Waarschuwingslampje storing automatische parkeerrem" en het "Waarschuwingslampje remsysteem en waarschuwingslampje parkeerrem aangetrokken." branden. Hierna viel de verlichting in het dashboard uit. In mijn google-zoektocht om even een beter beeld te hebben bij wat er mis is/kan zijn kwam ik dit topic tegen. Heeft één van jullie het idee dat er bij ons sprake kan zijn van een printplaat die op zijn laatste benen loopt? Of lijkt deze Franse lichtshow toch echt op een probleem met het remsysteem te wijzen?

Na de motor te hebben uitgezet en een aantal minuten te hebben gewacht startte de auto weer. De waarschuwingslampjes bleven toen ook uit en de auto reed als gebruikelijk.

Alvast bedankt voor jullie reactie!

Gr,
Chris