Er is 1 resultaat gevonden

door Rickvp
08 jul 2018 12:16
Forum: Technische vragen Zoe
Onderwerp: Defecte tractie accu
Reacties: 8
Weergaves: 3662

Re: Defecte tractie accu

Mijn accu is vervangen bij +/- 32000km / 1 jaar oud. Dezelfde symptomen als bij Wim1965. Het bleek dat er één cel was die net onder de minimale spanning uitkwam. De Zoë heeft mij nooit laten staan maar de storing heeft wel wat bijwerkingen: met de storing in het dashboard kun je niet laden, wat heel vervelend kan zijn als je langs de snelweg staat met een bijna lege accu. Verder werkt het regeneratief remmen niet meer wat een heel "raar" gevoel geeft tijdens het rijden omdat de auto niet meer afremt als je geen gas meer geeft. Het accupakket is bij mij onder garantie vervangen.
De storing verdwijnt over het algemeen als de auto op slot wordt gedaan en er een paar minuten wordt gewacht (totdat de 12V spanning afvalt, rode lampje deurvergrendeling uit).
Het vervangen zelf koste mijn dealer ongeveer 1 dag. De levering van batterijen was op dat moment echter een probleem waardoor ik mijn Zoë 2 weken heb moeten missen en in een leenauto heb gereden van de dealer. Als coulance heeft Renault/RCI een maand aan accuhuur niet in rekening gebracht.