Er zijn 3 resultaten gevonden

door eymey
10 jan 2017 22:45
Forum: Scenic Electronica
Onderwerp: Cabasse radio doe het slecht/niet en
Reacties: 59
Weergaves: 13320

Re: Cabasse radio doe het slecht/niet en

Bedankt voor het meedenken!

Ik zal dan eerdaags maar eens kijken hoe ik bij de radio/versterker eenheid kom. In een ander topic had ik al gelezen dat je de passagiersstoel helemaal vooruit moet zetten en dat je dan in ieder geval enigzins bij de aansluitingen kan komen om te zien of daar toevallig iets niet goed vast zit.

En inderdaad eens aan de verkopende (Renault-)garage vragen om wat aan de antenne te doen. Wordt dan wel weer een rit naar Leusden maar dat is ook niet zo erg. Het is denk ik wel iets om achteraan te gaan, want uiteindelijk kan de boel natuurlijk ook een keer gaan lekken via die weg....

En als de garantieperiode voorbij is (en er verder niets is voorgevallen) toch maar eens zien of er mogelijkheden zijn om onze eigen vertrouwde autoradio in te bouwen (of op z'n minst een aux aansluiting zodat we voor radio evt. ook een externe DAB+ adapter kunnen gebruiken of streaming via 4g...). Dat bij een vervanging het hele navigatiesysteem en kleurendisplay vervalt realiseer ik me, maar die concessie willen we eventueel wel doen.

Bij topicstarter lees ik ook dat bij hem de ontvangst soms geheel weg viel. Daar lijkt het bij ons soms ook op, maar er is dan nog wel íets hoorbaar. Ik was alleen gewoon benieuwd naar of het bij hem uiteindelijk was opgelost en wat jouw mogelijke oplossingsrichting naar hem toe was in zijn geval (ik zag een verwijzing naar een pb). Ik zag dat destijds jouw vermoeden wel richting een mogelijk defect aan de tuner/versterker ging, vandaar dat ik op dit topic reageerde. Maar ik snap ook dat dat al bijna 3 jaar geleden is ;)
door eymey
10 jan 2017 16:30
Forum: Scenic Electronica
Onderwerp: Cabasse radio doe het slecht/niet en
Reacties: 59
Weergaves: 13320

Re: Cabasse radio doe het slecht/niet en

Vooral de ontvangst is bedroevend. Ook hier vindt hij bij een automatische scan lang niet alle zenders. Waarschijnlijk heeft dat er ook mee te maken dat we de scan bij stilstand doen en dan is de ontvangst het slechtst.

Na handmatig zoeken en vastleggen van de zenders is de ontvangst tijdens het rijden 'luisterbaar' te noemen, maar vooral bij wachten voor het stoplicht valt het signaal zowat weg. Zoals gezegd hadden we dit bij gewoon FM in de vorige auto ook wel enigzins en het zal ook wat met niet-optimale omstandigheden in de (flevo)polder te maken hebben, maar heb wel het idee dat het bij deze auto wat erger is.

Het gaat hier dan om zenders die vanuit Lopik bediend worden (bv. Skyradio, maar ook NPO 2 of 3fm ). Niet geheel toevallig worden deze ook wat beter als we op de a27 de polder uit rijden en dan na Eemnes bv. naar Amersfoort toe gaan. Maar het blijft teleurstellend.

Overigens zag ik gisteren toevallig dat ook bij onze Scenic zo langzamerhand de afdichting tussen de voet van de antenne en de carosserie te wensen over laat.

We kunnen dit wel in het kader van de Bovag garantie die we een half jaar hebben aankaarten, maar ik zou wel ook graag zelf wat meer een idee hebben van wat er mogelijk speelt.
door eymey
10 jan 2017 15:19
Forum: Scenic Electronica
Onderwerp: Cabasse radio doe het slecht/niet en
Reacties: 59
Weergaves: 13320

Re: Cabasse radio doe het slecht/niet en

Ik ben stiekem wel benieuwd hoe het is afgelopen met dit topic!

Wij hebben 2 weken terug een Scenic (de 'kleine') gekocht uit 2008, met hetzelfde systeem ( bedieningsunit + 6cd wisselaar in dashboard, versterker en navigatie onder bijrijdersstoel).

CD-wisselaar doet het nog perfect, maar navigatie is natuurlijk sowieso al zwaar verouderd (zeker met alle wijzigingen die er in/rond onze woonplaats, Almere, plaatsvinden).

Helaas doet FM-radio het erg slecht. De ontvangst hiervan hield in onze vorige auto ook al niet over, maar daar konden we het oplossen door een DAB+ autoradio in te bouwen.

Is de FM-ontvangst van topicstarter uiteindelijk verbeterd? En met welke oplossing precies?

Het liefst zou ik op termijn eigenlijk gewoon het ingebouwde systeem vervangen door een standaard 1-din autoradio (de Pioneer DAB+ autoradio uit de vorige auto hebben we nog los liggen). Navigatie is toch een stuk sneller ingesteld via de smartphone en ook veel meer actueel.

Maar dat wordt dan waarschijnlijk wel een middagje kabels verlengen om de ISO kabelboom en antennekabel uiteindelijk naar de middenconsole van de auto toe te krijgen, waarbij het ook nog even de vraag is of de bestaande unit met bediening en wisselaar wel 1-din is....