Er zijn 2 resultaten gevonden

door Sijbrand
03 dec 2020 21:21
Forum: Electronica Captur 1
Onderwerp: Wel werkend start stop systeem
Reacties: 22
Weergaves: 12961

Re: Wel werkend start stop systeem

Zoals ik eerder omschreven heb wat mijn plan was om het stop-start systeem automatisch uit te laten schakelen is gelukt. Voor enkel Euro's aan onderdelen en wat sleutelwerk, hoef ik die knop niet meer in te drukken. Na het starten van de motor wordt de Stop-Start functie uitgeschakeld. Ik kan nog steeds de knop ook gebruiken om de functie in- of uit te schakelen.
Als je een beetje handig bent en een paar draadjes aan elkaar kunt solderen dan is het goed te doen om zoiets in te bouwen.
Ik heb een soort handleiding gemaakt voor geïnteresseerden.
Zelf heb ik een Captur automaat van 2019.
door Sijbrand
08 nov 2020 09:59
Forum: Electronica Captur 1
Onderwerp: Wel werkend start stop systeem
Reacties: 22
Weergaves: 12961

Re: Wel werkend start stop systeem

Sinds een paar maanden een andere Captur. Een automaat van ruim een jaar oud. Het stoort mij ook dat de motor uitschakelt want dat is helemaal vervelend als je op een helling voor een stoplicht staat. Licht op groen en je denkt gas geven. Nee hij gaat niet dus trap je automatisch het gas nog iets verder in want de auto gaat terug rollen. Die helling remhulp werk ook niet als de motor uit is. Als de motor gestart is schiet hij vooruit want ja ik had wat extra gas gegeven en dat motortje met 150pk wil wel.
Ik ga proberen de schakelaar die de Start-Stop functie uitschakelt te simuleren. 2 One-Shot bordje besteld bij AliExpress. De bedoeling is dat b.v. 20 seconden na het starten de Start-Stop schakelaar wordt geaktiveerd. Omdat het parallel aan de schakelaar komt blijft ook de Start-Stopschakelaar gewoon werken dus het Start-Stop systeem kan je ook weer aanzetten met de schakelaar.
Op papier werkt het. Het zal nog wel wat voeten in aarde hebben want ik ben geen ervaren auto-klusser en ik moet wel bij die schakelaars zien te komen en ook nog een 12 volt zien te vinden. Eerat maar eens afwachten wanneer die bordjes van Ali binnenkomen.