Er is 1 resultaat gevonden

door Nschoorl
18 jun 2020 13:29
Forum: Algemeen Zoe
Onderwerp: Fietsendrager haak voor de Zoe
Reacties: 53
Weergaves: 16451

Re: Fietsendrager haak voor de Zoe

Ik ga over een paar weken de Duitse trekhaak laten plaatsen. Kost mij EUR 1080 all in. Het is de Zoe trekhaak van Wolf feinmechaniek uit Duitsland. Ik ben ook zeer benieuwd of iemand het geprobeerd heeft om RDW goedkeuring te krijgen op het trekken van een aanhanger. In Duitsland kun je dit apart op je kentekenbewijs aanvragen voor 750 kg trekgewicht. Ikzelf ga hem alleen voor een fietsendrager gebruiken. 50 KG kogellast is toegestaan dus ik moet een lichte drager kiezen om twee fietsen te kunnen dragen.

Ik heb uiteindelijk voor de Wolf trekhaak gekozen omdat de Brink trekhaken alleen voor de Zoe's van 2018 en verder beschikbaar zijn. Er is veel weigering om een trekhaak te plaatsen (oa. bij Renault zelf) op de Zoe. Allemaal zijn ze bang dat je er een aanhanger achter gaat hangen. Ik vind dit eigen verantwoording; op het kentekenbewijs staat dat je niets mag trekken, dus ik gebruik hem alleen als fietsendrager.

Ik begrijp uit meerdere reacties dat de Brink RMC trekhaken overigens voorlopig helemaal niet leverbaar zijn "tot nader order".