Er zijn 3 resultaten gevonden

door MrGoogle87
28 jul 2018 16:36
Forum: Opladen Zoe
Onderwerp: Lawaai tijdens laden.
Reacties: 17
Weergaves: 5987

Re: Lawaai tijdens laden.

Update:

Uitgesteld laden werkt tot nu toe altijd als ik hem in heb gesteld.

Wat ik wel heb gehad is dat de auto dan blijft “blazen” of koelen van de batterij, en deze lijkt zelfs ná laden door te gaan zolang die aan een paal staat.

Wat nu al 2x heeft gewerkt, is in avond aankoppelen met uitgesteld laden, begint dan met blazen zodra ik aankoppel (niet gewenst ivm overlast)

Wat dus wel werkt is: zodra die aangekoppeld staat, op afstandsbediening de knop “ontkoppel stekker” in te drukken en deze na 30sec automatisch weer vergrendeld. (En dan dus niet meer gaat blazen zonder daadwerkelijk op te laden)
door MrGoogle87
25 jul 2018 11:26
Forum: Opladen Zoe
Onderwerp: Lawaai tijdens laden.
Reacties: 17
Weergaves: 5987

Re: Lawaai tijdens laden.

PIPOOO schreef:Ik heb dit probleem ook. Uitgesteld laden werkt slecht. EV Box heeft mij het advies gegeven dit niet meer te gebruiken omdat het met de ZOE niet betrouwbaar schijnt te zijn. Het fan probleem weet ik niet meer hoe dit op te lossen. Zelfs zonder kabel en zonder uitgesteld laden blijft bij mij de fan enige tijd storend draaien. Ik heb alle opties nu wel zo'n beetje gehad. Mocht je een oplossing bedacht hebben dan hoor ik dat graag.
Bedankt pipoo! Zal er zeker aan denken.

Met de oude batterij heb ik nog nooit uitgesteld laden gebruikt. Nu ook pas enkele keren getest, het laden is tot nu toe bij 3x instellen iig wel altijd gestart zodra dat zou moeten.

Het is geen ramp, maar het kán ook een ventilator-software bug zijn misschien. Zal evt oplossing zeker delen!

(Gaat hier om een geupgrade q210 Zoe naar 41kWh batterij samen met een laadpaal24 oplaadpaal met vaste kabel type 11kW plug n’ charge)
door MrGoogle87
25 jul 2018 00:45
Forum: Opladen Zoe
Onderwerp: Lawaai tijdens laden.
Reacties: 17
Weergaves: 5987

Re: Lawaai tijdens laden.

Hallo. Ik heb momenteel hetzelfde probleem met als aanvulling:

I.v.m. Geluidsoverlast van onze Zoe (!) probeer ik alrijd rond 24.00u te zorgen dat ik de Zoe uit de lader haal, of uitgesteld laden in te stellen op bijvoorbeeld 7.00u.

Het probleem lijkt dat vandaag onze Zoe (ja ik weet warme dag, ook nog 300km gereden vandaag) óók heel lang (of oneindig?) blijft blazen, als ik de auto in plug zonder dat die gaat laden.

Zet ik uitgesteld laden uit, en kabel uit de neus, dan blijft de Zoe wél stil.

Auto staat op oprit die nu net vlakbij open slaapkamerraam van onze goede buren toch enige overlast veroorzaakt.

Iemand anders tegen dit probleem aangelopen? Als ik uitgesteld laden aan zet (geen kalender, tevens altijd eco modus aan) half uur wacht en dán pas in plug, lijkt de Zoe niet “oneindig” of heel lang, te blijven bladblazen.

Tips, ideeen?