Er zijn 2 resultaten gevonden

door Hartog
16 mei 2020 08:58
Forum: Megane
Onderwerp: Megane 2002 start soms niet, startmotor is ok
Reacties: 2
Weergaves: 634

Re: Megane 2002 start soms niet, startmotor is ok

Dank je wel Martin, we nemen het mee. Massakabel was idd ook een gedachte, maar hij lijkt goed te zijn. Het andere zal ik doorgeven aan de monteur. Ik laat het weten!
door Hartog
15 mei 2020 10:06
Forum: Megane
Onderwerp: Megane 2002 start soms niet, startmotor is ok
Reacties: 2
Weergaves: 634

Megane 2002 start soms niet, startmotor is ok

Lieve mensen,

Ik heb een Megane 16 16v s2005 van eind 2002 met iets meer dan 100000 op de teller. Naast de standaard elektronische probleempjes met de kaart en bandensensoren heeft hij ons weer voor een nieuw raadsel gesteld: 2 maanden geleden startte hij niet meer van de een op andere dag. Hij gaf alleen een zoomtoon. We hebben hem aangesleept, toen deed hij het weer. De garage heeft de startmotor en de kabels nagekeken, maar kon niks ontdekken. Ook startte hij gewoon weer zonder problemen.

Nu, 2 maanden later weer vanuit het niets, niet starten. Dit keer sloeg de startmotor wel aan maar pakte hij niet door, alsof de accu leeg was. Startkabels er op. Geen verschil. Aanslepen, starten maar. De motor loopt ook verder hartstikke goed. Nu doet hij het weer gewoon, starten en weg. Het is dus wachten op de volgende keer, maar dat is niet echt een fijne gedachte als je ermee weg moet :? .

De garage weet nu even niet waar hij het moet zoeken en wil ons niet op onnodige kosten jagen. De auto is niet zoveel meer waard, dus de kosten moeten binnen de perken blijven. Hebben jullie ideeën waar we het moeten zoeken? Ik hoor het heel graag.