Er zijn 4 resultaten gevonden

door haelewyn
20 mar 2019 20:08
Forum: R-Link 2
Onderwerp: R-Link 2: kaartupdate mislukt
Reacties: 29
Weergaves: 11584

Re: R-Link 2: kaartupdate mislukt

Heb je in de store de map Update service nog actief staan ? Zonder dat krijg je het nooit in orde. Indien niet actief is je abonnement verstreken en moet je het opnieuw aankopen.
door haelewyn
25 okt 2018 14:57
Forum: R-Link 2
Onderwerp: R-Link 2: kaartupdate mislukt
Reacties: 29
Weergaves: 11584

Re: R-Link 2: kaartupdate mislukt

Inderdaad.
Elders al reacties van ongeloof gehad als je zegt : probeer het eens met een andere stick. Maar als je een beetje rondkijkt is dat een advies dat meer dan eens helpt bij de installatie van een kaart.
En zonder fingerprint wordt het helemaal niks. De fingerprint blijft wel op de stick staan. Die moet je niet elke keer herformatteren en leeg weer in de auto stoppen. Gewoon dezelfde stick blijven heen en weer gebruiken. De RLink toolbox blijft die stick herkennen.

Ik zou er nog aan toevoegen : Kijk goed op de bovenste regel van het display. Daar moeten enkele statuslijnen op verschijnen.
Mensen zeggen wel eens dat er helemaal niets gebeurt maar tijdens die installatie ben je ook aan het rijden.
Als er helemaal geen statuslijnen komen of als de RLink gewoon zegt dat er geen data te vinden zijn en er dan mee ophoudt, dan is er pas kak aan de knikker. Dan heb je soms iets verkeerd gedaan met zaken in mappen te plaatsen.

2016 staat er al op hoor. Verschijnt alleen in de auto en daar kan hij niet downloaden. In de store op www komt er helemaal niets van kaarten. Dus daar zit ik een beetje vast, vrees ik.

Zie het als een voordeel : een kameraad van me kocht ooit Austin omdat daar nog eens iets aan te sleutelen viel.
Met sommige merken was er nooit wat mis. Dat vond hij maar niks :D
door haelewyn
25 okt 2018 14:28
Forum: R-Link 2
Onderwerp: R-Link 2: kaartupdate mislukt
Reacties: 29
Weergaves: 11584

Re: R-Link 2: kaartupdate mislukt

Thanks voor je input.
Probleem zit naar mijn gevoel ook bij het element dat het een import auto is.
De store toont voor mij behalve die 2014 kaart ook nog een 2016/6 versie en een 2016/12.
Mijn RLinkstore heeft sommige categorieen twee keer (bv verbonden blijven / entertainment / mijn route optimaliseren ...)
Na de hard reset heb ik ineens in mijn store (maar enkel in de auto) wel twee kaarten maar het zijn de oude die er al opstaan (2016/6 en /12) waarbij het toestel aangeeft dat ze te groot zijn om in de auto (opnieuw) te downloaden.

Map update service was ooit beschikbaar bij aflevering. Nadat die vervallen is in maart van dit jaar is hij gewoon nooit meer teruggekeerd.
Een auto kan inderdaad maar op één store tegelijk aangemeld worden (één land).
Bij aanmelding op een andere verdwijnt hij automatisch uit de store van het vroegere land en krijg je daarvan een email.

Dealer : dat is inderdaad het idee nu. Het door een dealer laten oplossen. Daarom post ik her en der een beetje het probleem in de hoop dat iemand die bij een dealer werkt hier een oplossing voor kan geven OF dat iemand die het al door een dealer weten uitvoeren heeft het ook zo doorgeeft.

Voordeel van die Duitse auto was wel dat hij een jaar oud was, ingeschreven is geweest op Renault Duitsland zelf, 20 km op de teller had toen ik hem kocht, de verkoper de beste prijs gaf voor mijn inruil .. en dat ik onlangs op de Duitse Renault site ontdekt heb dat Renault er ginder in Duitsland 5 jaar garantie als (gratis) optie heeft aan toegevoegd. Een groot scherm en een reservewiel heb ik ook en dan nog wat prulletjes.
Dus toch gelukkig ermee, zelfs al krijg ik dit misschien nooit in orde (Ik hoop van wel natuurlijk).
door haelewyn
25 okt 2018 10:14
Forum: R-Link 2
Onderwerp: R-Link 2: kaartupdate mislukt
Reacties: 29
Weergaves: 11584

Re: R-Link 2: kaartupdate mislukt

Weet iemand toevallig hoe je zelf oude kaarten kan wissen van de r-link? Mogelijk heb ik hier ook dit probleem maar dan wel met de variant waar ik geen kaarten of map Update service meer zie staan in de pc.
De oudste die er bij mij tussen staat is uit 2014. Ik veronderstel dat die weg mag.
Kan die in de r-link store ook niet uitvinken.