Er zijn 4 resultaten gevonden

door RigolleM
12 mar 2019 18:11
Forum: Algemeen Scenic
Onderwerp: veel problemen nieuwe grand senic bose
Reacties: 21
Weergaves: 13370

Re: veel problemen nieuwe grand senic bose

gd11_be schreef:Heeft er iemand een oplossing gekregen van Renault voor dit probleem

- bij regenweer kan je moeilijk of zelfs niet door de zijspiegels kijken omdat de regen over de zijruiten loopt (begint beneden in het hoekje ter hoogte van de zijspiegels) turbulentie water ophoping

Het is gewoon ronduit gevaarlijk om met deze wagen in de regen te rijden! Dit week-end ook weer gemerkt op de autostrade, je ziet totaal niks in je zijspiegels.
Overdrijven is ook een kunst :fp:
Zoals eerder al aangehaald lossen de meesten het op door de ruiten te behandelen met Rain-X, vanaf 70 km/u verdwijnen de regendruppels.
gd11_be schreef:Nieuwe software hebben ze al 3 keer proberen te installeren. 'Sorry mijnheer, dat lukt niet met het serie nummer van uw wagen'. kom nog maar eens terug. Via USB werkt het helemaal niet, heb ik ook al aantal keren geprobeerd. Op het onderhoud heb ik nog eens gevraagd om een update te doen. Ik ben eens benieuwd.
Ook voorgehad en het R-Link 2 systeem werd na de 4de poging vervangen door een nieuwe en sindsdien geen problemen meer.
gd11_be schreef: Deze twee dingen heb ik ook al gehad. De lijst is eindeloos ! en ik ben al blij als ik eens 2 - 3 weken kan rijden zonder iets vreemds op te merken.
- laatste weken kom ik nabij wagen,....zijspiegels gaan open en lichten aan, maar als ik aan de deurhendel trek dan gaat de deur niet open. Ik moet op de afstands bediening drukken. dan plots dag(en) erna lukt dit wel terug.
- Middenconsole blijft donker bij starten en komt op na paar minuten.
Deze 2 punten MOET de dealer oplossen, en als deze onbekwaam is ga dan naar een andere dealer en doe daar je beklag. Hier eindeloos klagen heeft geen enkel zin, behalve dat je ff uw ding kwijt kunt door het hier neer te pennen.
door RigolleM
18 feb 2019 14:49
Forum: Algemeen Scenic
Onderwerp: veel problemen nieuwe grand senic bose
Reacties: 21
Weergaves: 13370

Re: veel problemen nieuwe grand senic bose

Het windgeruis bij hoge wagens lijkt mij logisch door hogere vorm van de wagen en stompere hoek t.o.v. lagere berlines.
Maar wat ik voor heb aan mijn Scenic is geen windgeruis maar een soort van wapperend geluid, net alsof er iets aan mijn wagen los hangt, terwijl dit niet het geval is. Het wapperen zit in de buurt van de spiegel, en ja ik heb mij al eens als passagier in mijn eigen auto gezet. Links (bestuurderszijde) heb ik dit geluid niet enkel rechts. En het is niet altijd, enkel bij veel wind en frontaal op de wagen.
door RigolleM
17 feb 2019 13:01
Forum: Algemeen Scenic
Onderwerp: veel problemen nieuwe grand senic bose
Reacties: 21
Weergaves: 13370

Re: veel problemen nieuwe grand senic bose

mikeyd schreef:Van de regen bij hoge wagens ben ik niet akkoord. Vorige senic had dit niet. En die ervoor ook niet. Collega's die van een Zafira zijn overgestapt naar deze senic hadden dit ook niet. Het is gewoon een slechte afvoer van regenwater.
VdmPeter had het over windgeruis en hoge wagens, die regenafvoer is inderdaad eigen aan Scenic IV.. gewoon een designfout!
door RigolleM
17 feb 2019 12:40
Forum: Algemeen Scenic
Onderwerp: veel problemen nieuwe grand senic bose
Reacties: 21
Weergaves: 13370

Re: veel problemen nieuwe grand senic bose

Dit lijkt mij toch niet normaal!
Van sommige zaken heb ik ook last (eigen aan Scenic IV zeker), maar niet zo uitgesproken.
Portieren achteraan gaan inderdaad moeilijker dicht dan vooraan, maar dan ben ik ondertussen aan gewend, en mijn medepassagiers ook.
Soms als ik aan de wagen ben gaan de portieren inderdaad niet onmiddellijk open, maar na een paar seconden, gaan ze toch open.. spiegels klappen inderdaad uit, maar de portier is inderdaad nog gesloten. Het is niet altijd aanwezig, daarom dat ik er mij niet aan stoor.
Bij regenweer en druppels die blijven circuleren is inderdaad op alle Scenics IV aanwezig, maar dat kan je oplossen, ofwel zoals VdMPeter aangeeft, met iets meer glans/polish in uw water doen bij het wassen, of zoals ik RainX.
Middenconsole of dashboard problemen heb ik niet. Is de wagen voorzien van de laatste software updates?
De mijne moet ook nog een update krijgen voor de verwarming, blaast soms koude lucht als het buiten 5°C is en deze zomer bij 30°C blies die warme lucht. Bij mijn volgende onderhoudsbeurt ga ik dit vermelden, zou een softwarebug zijn.
Het geruis van de wind heb ik ook, en dit is niet zoals VdmPeter aangeeft bij alle hoge wagens zo. Bij mij is het enkel de linkerzijde en niet aan de rechterzijde. Heeft te maken met uitlijning van de portieren, hoeft niet zoveel te zijn, een halve mm is al voldoende. Ga ik ook doorgeven bij de volgende onderhoudsbeurt.
Rubbers is fabricagefout, zeker als het nog eens binnenregent. Ik ga met mijn wagen naar de carwash en dit zou ik onmiddellijk opmerken.
Het geluid van de schokdempers had ik ook, en dit hebben ze verholpen door wat extra vet, die staan nogal droog als ze van de fabriek komen.
Heel veel zaken moet de garagist kunnen opvangen, de meeste zaken zouden bij oplevering al moeten opgelost zijn of toch al bij de eerste onderhoudsbeurt.
Ik zou toch iets meer aandringen en vermelden dat je wat opzoekingswerk verricht hebt en ze aangeven wat ze kunnen doen om het te verhelpen. Weigeren ze nog dan zou ik inderdaad hogere stappen ondernemen. Is een bezoek aan een andere garage geen optie, misschien kunnen de problemen via hun wel verholpen worden?