Er is 1 resultaat gevonden

door Kawakees
14 aug 2017 19:55
Forum: Talisman
Onderwerp: Subwoofer Talisman
Reacties: 33
Weergaves: 11689

Re: Subwoofer Talisman

Buikpijn schreef:Viel mij ook op dat er alleen een hoog en laag regeling opzat. Door een eigenaardige/allergische reactie van de dealer heb ik er geen proefrit in gemaakt. (auto elders besteld door LM, dan geoffreerd, terwijl ik daar meteen vanaf het begin openheid over had gegeven).

Toen ik in de showroom in de auto zat vond ik het geluid redelijk neutraal op de voor mij onbekende muziek (iets wat je eigenlijk niet goed kan beoordelen, omdat iedere opname erg verschilt).

Ik zal eens kijken of er nog wat verbetering te halen valt uit de standaard installatie. Wellicht is het een tweeter die te laag ingesteld is en te hard speelt, het zou mij niets verbazen als dat in dit geval het/een probleem is.

Bij mijn vorige auto stond de tweeter 8db te hard en is het kantelpunt (simpel 6db/oct) met een goede 4khz opgeschoven.

Mijn uitgangspunt is dat het neutraal moet klinken. (natuurlijk) Voor in een auto met actieve geluidsonderdrukking zou de laagweergave ook neutraal kunnen (normaal mik je op een oplopend laag, bij actieve geluidsonderdrukking zou dit niet nodig hoeven zijn)
Weet niet wat het probleem is hoor ,ik vind die Böse set die er bij mij in zit geweldig klinken hoor. ik kan natuurlijk wel gaan lopen zeiken maar ben met de kids naar Italië geweest met de Talisman en het geluid was via de USB stick geweldig .
Misschien is dat het probleem bij jullie ,probeer het stickie eens !!!