Er zijn 4 resultaten gevonden

door djeffoo
12 dec 2021 21:11
Forum: Algemeen Zoe
Onderwerp: Crashtest
Reacties: 66
Weergaves: 6007

Re: Crashtest

Alleen kost Windows een keer 100,- of veelal niks en een “nieuwe” auto 20.000 of meer…

Laat ik zeggen dat sommigen echt eerst wel op zoek gaan naar wat achtergrond info rondom een auto alvorens een autohandel binnen te stappen.

In analogie met Windows. Deze heeft geen serieuze concurrentie: Linux is als een motorfiets en MacOS als Tesla, leuk maar niet interessant qua verzekeringspremie, onderhoudsprijzen en kosten van alles wat per ongeluk stuk is. Chromebooks nog: tsja, handig als laptop voor de kinderen.
door djeffoo
12 dec 2021 20:02
Forum: Algemeen Zoe
Onderwerp: Crashtest
Reacties: 66
Weergaves: 6007

Re: Crashtest

Je slaat de spijker op zijn kop Tomaso: Andere merken doen het beter = hebben hun gamma wel aangepast naar de steeds strengere normen van de NCAP: Conclusie heb ik eerder al aangegeven. 😔
door djeffoo
12 dec 2021 13:28
Forum: Algemeen Zoe
Onderwerp: Crashtest
Reacties: 66
Weergaves: 6007

Re: Crashtest

Qua kooiconstructie, kreukelzone etc zit het volgens mij idd allemaal nog dik prima. Ik verbaas mij alleen dan het zonder de allermodernste rijhulpsystemen (secundaire veiligheids hulpsystemen zoals vermoeidheidsdetectie of andere onzin ( wordt het niet tijd voor een alcoholslot als permanente veiligheidseis? :-( ) tot een NCAP van 0 sterren heeft geleid, en niet voor bv 3 van de 5.

Dat de Zoe opeens onveilig is, is dikke onzin. Dat weet Injector1, ikzelf en veel anderen gelukkig wel. Alleen is het de vraag of de meerderheid van het publiek dit ook zo ziet, en ik ben bang dat het oordeel zonder enige hinder van daadwerkelijk kennis, zoals in veel gevallen, ongunstig uit gaat pakken voor Renault.
door djeffoo
11 dec 2021 10:18
Forum: Algemeen Zoe
Onderwerp: Crashtest
Reacties: 66
Weergaves: 6007

Re: Crashtest

Na aanloop van de Zoe 50 waren er al aardig wat reviews die veiligheid benoemden als gemis, maar ik dacht daarbij vooral aan dode hoek detectie, forward collision detectie, en meer van dat soort technische snufjes welke een auto op zichzelf niet veiliger maken, maar er wel voor zorgen dat fouten van de bestuurder worden opgevangen ( = indirecte veiligheid).

Aangezien ik zelf geen 100.00 km per jaar rijdt en ook weinig spannende stukken, zijn dat soort zaken wat mij betreft een luxe, niet een noodzaak. Ter vergelijking met iets als ABS, dat vindt ik werkelijk wel een verbetering voor zowel de onervaren als de meest doorgewinterde km vreter….

Wat ik nu totaal niet snap is dat de NCAP rating door dit gebrek aan technische snufjes van 5 naar 0 sterren doet afdalen. Zijn de eisen zo streng en hierop leunende geworden, of is er meer aan de hand? Ik had op zijn minst dan nog 3 sterren verwacht, maar 0?

Laatst bij de dealer zag ik nog 50 Zoe’s staan voor een drinkwaterbedrijf….. ik kan me slecht voorstellen dat deze hun personeel in een auto willen laten rijden met zo’n fatale beoordeling.

Wat ik dus verwacht is dat Renault, uiteindelijk na veel heisa, een terugroep actie voor de zijairbag gaat uitvoeren, maar eerlijk gezegd denk ik niet dat dit uiteindelijk het einde voor de Zoe zal kunnen voorkomen…..

Met deze kennis, ook al hecht je er geen enkele waarde aan, doet mij toch verder kijken naar een andere auto als opvolger: nieuw verkoop zal toch wel af gaan nemen nu, 2e hands vraag + restwaarde zal vermoedelijk kelderen => einde Zoe tijdperk als je mij vraagt…. :cry2: