Er zijn 2 resultaten gevonden

door Kaaskop51
25 mar 2018 15:15
Forum: Motorisch - onder de kap van de Captur 1
Onderwerp: Advies over Chiptuning
Reacties: 111
Weergaves: 35900

Re: Advies over Chiptuning

Omdat dat daar werd verteld, en dat “ inhouden” een bekend probleem schijnt te zijn. Maar misschien is dat voor oudere 120 EDC motoren, en heeft Renault daar mogelijk al iets aan gedaan intussen. Mijn Captur is van eind 2017, en daarvoor had ik een Clio met dezelfde motor. Die had er ook geen last van.....
En het is geen reclame, maar gewoon mijn eigen ervaring!
door Kaaskop51
22 mar 2018 21:29
Forum: Motorisch - onder de kap van de Captur 1
Onderwerp: Advies over Chiptuning
Reacties: 111
Weergaves: 35900

Re: Advies over Chiptuning

Zie veel oude berichten.... techniek schreid voort.....
Standaard loopt het 120 EDC 4 cyl. motortje best goed, maar dan blijkt beter te kunnen!
Mijn Capture laten chiptunen bij “ unlimited tuning” in Amersfoort. Vervanging chip, dus geen poweboxen of zo, kosten 400 euro...... Resultaat staat op hun website. Maar het resultaat in de praktijk is veel meer wat je zelf als bestuurder beleeft! En dat is pure winst!
En heel afhankelijk van het rijgedrag. Bij rustig rijgedrag blijft de motor erg laag in toeren, mede door het beduidend hogere koppel na chiptuning. Maar bij sportiever rijgedrag gaat hij mee in ook dat gedrag, en is het zaak om het gas goed te doseren, om niet met gierende wielen weg te rijden..... Acceleratie en topsnelheid liggen duidelijk hoger! Maar bij dergelijk rijgedrag gaat natuurlijk het verbruik niet omlaag.... Ik vind het een stuk pure winst in het rijcomfort! Bovendien lost deze ingreep het “ inhouden van de motor” waar diverse mensen melding van maken ook op. Zelf had ik daar geen last van overigens.
Ik ben er erg positief over!