Er zijn 2 resultaten gevonden

door amvih
05 okt 2022 10:16
Forum: Algemeen Clio
Onderwerp: Clio v gebreken
Reacties: 67
Weergaves: 18952

Re: Clio v gebreken

Inderdaad de bochtverlichting werkt niet zoals het zou moeten, in de bochten zelf gaan ze netjes aan en uit, geen probleem.
Het probleem zit hem erin dat ze bij normaal rijden wanneer je bijvb op een rechte weg richting een stoplicht of kruising komt en dus moet afremmen, de beide bochtverlichtings lampen bij ongeveer 45 km/u even aan en weer uitgaan.
Het lijkt dus of je een seintje geeft, dat is natuurlijk zeer irritant, zeker voor een voorligger, maar ook voor bijvb iemand die op het kruispunt staat te wachten en dan het seintje interpreteerd als van ik krijg voorrang van je en mag rijden dus.
Ook ik heb hier al meermalen met Renault Nederland contact over gehad maar zonder resultaat, ook hier het verhaal dat dit is opgenomen met Renault Frankrijk.
Intussen om problemen op de weg te voorkomen heb ik de stekkers van de bochtverlichting los laten halen, dan maar zonder bochtverlichting, mis het eigenlijk ook niet.
Van Renault zelf verwacht ik eigenlijk ook niets, dit duurt al meer dan een jaar, volgens Renault NL zou er ook maar één geval meer bekend zijn, dat was dan de auto van A110, zoals hierboven en al meermalen door hem gepost.
Op zich zijn er meer Clio's met dit euvel, ben er al een paar onderweg tegengekomen. Het is overigens wel lastig constateren, daar de bochtverlichting vrij laag zit en je het dus ook zelf niet makkelijk ziet, het moet je net opvallen op bijvb als je op een donkere weg rijdt en je moet afremmen, dat afremmen kan zowel met de rem als op de motor afremmen zijn.
Vervelend probleem, tot nu toe zonder oplossing.
door amvih
15 feb 2022 15:38
Forum: Algemeen Clio
Onderwerp: Clio v gebreken
Reacties: 67
Weergaves: 18952

Re: Clio v gebreken

Hier ook geen problemen, uitgezonderd dan dezelfde problemen als A110 heeft met zijn hoek/mist verlichting.
Alles werkt hier ook zoals het zou moeten en dus geen problemen met de Clio E-Tech Hybrid.
Het probleem met de verlichting is ook aangekaart bij Renault NL, zonder resultaat tot nu toe, bij mij is deze verlichting nu losgekoppeld, omdat dit zeer irritant voor voorliggers is, dat eenmaal knipperen steeds van deze verlichting bij het remmen.
Ook ik kreeg in eerste instantie te horen zo midden 2021 dat ik de enige was, in dec 2021 wisten ze me te vertellen dat er nog één was uit de omgeving Barendrecht, dat was dus A110.
Op 24 dec nog wel een update van easylink (283C34951R) ontvangen via de dealer, deze zou het spontaan rebooten van het systeem moeten tegengaan wat me sporadisch zo eens in de twee maanden overkwam, tot nu toe geen reboot meer gehad. Volgens mij wordt deze versie overigens nu via OTA verspreid, heb ik gelezen.
Wat wel is, dat het verbruik in de wintermaanden echt een stuk hoger ligt dan in de zomer, in de zomer lag het rond 4.6 ltr per 100 km, nu in de winter ligt dit rond 5.5 ltr per 100 km, dat zal wel met de kou te maken hebben.
Zoals al gezegd een heerlijke auto om in te rijden.