Er is 1 resultaat gevonden

door RamonEBZ
16 jan 2018 22:53
Forum: Algemeen Z.E.
Onderwerp: AC Snellaadpalen in NL en BE
Reacties: 1508
Weergaves: 199260

Re: AC Snellaadpalen in NL en BE

Hallo iedereen,

Via Hachy ben ik hier terecht gekomen. Als EV rijder ben ik een beetje vreemd hier, omdat ik zelf een ander merk EV rij, dan jullie.
Niet te min wil ik met jullie iets delen. Dit komt door het contact met Hachy via twitter.

Wanneer ik mijn EV eenmaal had, merkte ik, dat er veel apps op de mobiel waren, die je hielpen naar het dichtbij zijnde laadpunt. Daar heb ik een route planner op gemaakt. Die route planner heeft natuurlijk een lijst van beschikbare laadpalen nodig en dan zo actueel mogelijk. Om dat voor elkaar te krijgen, heb ik een mogelijkheid gevonden om de beschikbare informatie op https://nl.chargemap.com om te zetten in een eigen database.

Van Hachy heb ik begrepen, is dat jullie dit soort lijsten/informatie zoeken.
Helaas kan ik jullie niet helpen aan informatie of het bij die laadpaal gratis laden is of niet. Maar wel aan een lijst, wat jullie direct in de navigatie kunnen zetten.

http://laadpaal.energiebewustzeeland.nl

Vanwege een beperking van mijn eigen EV kan er alleen een lijst van maximaal 200 laadpunten worden gedownload.
Let wel : Na het downloaden kan je de volgende 200 laadpunten downloaden van je land-naar-keuze, totdat je alle laadpalen van dat land heb gehad.
Tweede puntje : Alleen de 43AC en 22AC lijsten hebben een mogelijkheid om .OV2 bestanden voor jouw navigatie aan te maken.

Op de achtergrond wordt regelmatig gecontroleerd of de database nog up-to-date is. Mocht het zijn, dat een laadpaal 'out-of-service' is, dan zal deze ook dan niet meer op de lijst zichtbaar zijn.

Naast Chargemap wordt ook nog gebruik gemaakt van de volgende bronnen :
- Openchargemap.com
- fastned.nl
- nobil.no

Veeel plezier er mee. :)
Binnenkort zal ik nog een keer langs komen om te kijken of er nog vragen zijn.

Dan nog als laatste een disclaimer :
Als dit bericht niet op de juiste plek is, dan lees ik dat graag met daarbij de reactie en link, waar ik dit bericht dan wel moet plaatsen. :)