Er zijn 2 resultaten gevonden

door VdmPeter
17 feb 2019 13:19
Forum: Algemeen Scenic
Onderwerp: veel problemen nieuwe grand senic bose
Reacties: 21
Weergaves: 13361

Re: veel problemen nieuwe grand senic bose

@mikeyd die regen is bij alle scenics zo en niet omdat die hoog is. Is inderdaad niet goed over nagedacht bij het ontwerpen maar heb er zelf bijna geen last van. Wat ik zei is dat het me opviel dat ik in verschillende hoge wagens heb gereden van vrienden en wel altijd iets hoor van windruis. Zo heb ik dit al vastgesteld bij een renault Kadjar, Hyundai Tucson, Dacia duster, kia sportage, Mazda cx5 en een Opel meriva. Bij alle wagens hoorde ik ruis die ik niet op mijn berline hoorde. Intussen hebben ze beide portieren afgesteld en is het precies wel wat beter geworden maar hoor je het nog. En dat is ook aan de passagierskant. Als je zelf rijdt hoor je het niet aan die kant maar als je eens meerijdt als passagier en er is dan ook veel wind dan hoor ik het ook aan die kant. Intussen lees ik ook veel op het Franstalig forum. Zitten daar reeds aan bladzijde 526 (veel werk om alles te lezen hoor maar je leest er wel veel tips en ervaringen) maar daar leggen ze de schuld bij de spiegels die zoveel lawaai maken. Ik weet niet wat nu juist de reden is maar tegenwoordig valt het mij niet echt meer op en staat mijn radio ook iets luider :)
Bij wijze van test heb ik wel eens gans de deur afgetaped zowel binnen (het raam dan) als buiten (alle kieren van de deur) en ik kon alleen maar vaststellen dat het even luid was. Dus ik vrees dat afregeling van het portier niet veel zal helpen en dat het inderdaad wel door de spiegels zou kunnen komen en feit dat een hoge wagen nu eenmaal minder aerodynamisch is dan een lagere berline en dus meer wind vangt. Maar dat ene minpunt neemt niet weg dat ik voor de rest heel tevreden ben. Over 2 maand moet hij op onderhoud. Maar kan in feite niets melden om na te zien want alles werkt zoals het moet. Oef :)
door VdmPeter
17 feb 2019 09:58
Forum: Algemeen Scenic
Onderwerp: veel problemen nieuwe grand senic bose
Reacties: 21
Weergaves: 13361

Re: veel problemen nieuwe grand senic bose

Raar, ik rij nu ook bijna 1 jaar met een grand scenic ip van 2018 en heb tot nu toe geen enkel probleem dat jij hebt. En ook geen andere buiten de lichte windruis maar heb intussen andere merken getest en ze hebben het allemaal van zodra het hoge wagens zijn.
Behalve de regen dan maar zelfs daar heb ik weinig last van al geef ik toe dat ik mijn ruiten was met een product die het water goed laat afvloeien. Ik heb er een beetje last van maar niet zo erg dat ik niet meer kan kijken in mijn zijspiegels. De achterdeuren moest ik in het begin ook iets harder dichtgooien maar nu merk ik daar niets meer van. Al de andere problemen ben ik tot op heden nog niet tegengekomen. Ben eigenlijk best tevreden van de wagen. En vooral over de 1.3 tce 160 motor en automaat. Ik heb er al aardig raar laten opkijken als ze eens een sprintje doen aan de lichten :) Uiteraard zal je hier wel meer mensen tegenkomen met problemen. Degene die tevreden zijn gaan hier niet naar oplossingen komen zoeken want ze hebben geen problemen. Maar ik vind het wel straf dat de garage er niets kan aan doen. Ik zou dit alvast niet nemen en meteen mijn rechtsbijstand inschakelen indien ze de problemen niet willen aanpakken. Volgens dat ik lees moet alles te herstellen zijn als ze het willen.