Er zijn 7 resultaten gevonden

door Speurneus
23 jan 2022 11:03
Forum: Koleos
Onderwerp: De nieuwe Renault Koleos 2017 met problemen
Reacties: 19
Weergaves: 13312

Re: De nieuwe Renault Koleos 2017 met problemen

Onnodige citaten verwijderd.

Als u direct reageert op het vorige bericht dan liever niet de "citaat" knop gebruiken.
Moderator

U heeft helemaal gelijk, de Renault garage waar ik naar toe ga in Peer is een hele fijne garage, zeer vriendelijke mensen, ze doen er alles aan om je te helpen en dat heb ik nog niet eerder mee gemaakt bij een garage, dus ja service is heel belangrijk.
door Speurneus
21 jan 2022 23:29
Forum: Koleos
Onderwerp: De nieuwe Renault Koleos 2017 met problemen
Reacties: 19
Weergaves: 13312

Re: De nieuwe Renault Koleos 2017 met problemen

Update 100,000km
De Koleos staat weer in de garage, nu met een kapotte turbo!
Hij had in een keer geen vermogen meer, begon te fluiten, lampje van de inspuitsysteem begon te branden, direct de garage gebeld en kon meteen langs komen, daar stelde ze direct vast dat de turbo kapot is.
Na het uitbouwen lieten ze mij de turbo zien, er zat heel veel speling op de as.
Het vreemde aan dit verhaal is dat ik altijd precies doe wat de Koleos van me vraagt! letterlijk lees ik het scherm af als ik moet overschakelen, zo kan het soms zijn dat ik op een 80mk weg in de 6e versnelling rijd als de koleos dat aan geeft.
In de garage vertellen ze me dat dat de doodsteek is voor een turbo als ik in een te lage versnelling rijd, vreemd dat de koleos dat dan niet aangeeft dat dit niet goed is voor de wagen, dit heeft alles met het milieu te maken vertellen ze me in de garage, wat goed is voor het milieu is soms niet goed voor de motor! Nu hoop ik dat ik terug kan vallen op de garantie van Renault anders wordt dit wel een heel duur grapje!
Ik begin steeds meer te twijfelen of mijn volgende auto weer een Renault zal worden.

Toegevoegd in 5 minuten 16 secondes:
De linker buitenspiegel is inmiddels ook al vervangen nadat de rechter buitenspiegel het had begeven.
Probleem is het in/uitklappen, bij bevriezing branden de motoren door waarna ze niet meer in/uitklappen, ik mis een aan/uit knop voor deze spiegels die zitten er niet op!
door Speurneus
24 okt 2019 20:20
Forum: Koleos
Onderwerp: De nieuwe Renault Koleos 2017 met problemen
Reacties: 19
Weergaves: 13312

Re: De nieuwe Renault Koleos 2017 met problemen

Inmiddels 2 jaar verder en nog steeds een hoop problemen met mijn nieuwe Koleos.
Ik heb de Renault garage in Lommel waar ik deze auto heb gekocht een E-mail gestuurd met deze problemen, ze schreven dat ik geen garantie meer had omdat ik enkele beurten had overgeslagen, ik schreef terug dat ik mijn beurten liet doen bij de Renault garage in Peer en ze eens beter moesten kijken in hun systeem omdat mijn garantie wel degelijk actief is, zeker omdat ik mijn beurten in erkende Renault garage dichter bij huis liet doen, ik kreeg als reactie dat ik dan maar met mijn problemen naar die andere garage moest gaan (erg klant vriendelijk vind ik ze allang niet meer)
Renault garage in Peer was zeer vriendelijk en hebben mij meteen geholpen.

Probleem 1: Iphone x Communiceert niet met de boordcomputer, gaat aan en uit en blijft zich herhalen. Blijkt dat de software van Renault dit probleem geeft, moet nu 3 maanden wachten op een nieuwe update of ik moet mijn Iphone software downgraden.
Probleem 2: Rechter buitenspiegel ging niet meer open, er zit inmiddels een nieuwe spiegel op.
Probleem 3: Boordcomputer valt soms compleet uit, je kan hem dan niet meer aan krijgen, met een beetje geluk springt hij later na een startbeurt weer aan. Dit probleem is inmiddels verholpen, er moest een nieuw scherm in.
Probleem 4: waarschuwingslampje van de airbag gaat regelmatig branden met de vermelding "Controleer Airbag" Hier is mijn auto al diverse keren voor terug geweest, het schijnt een kabelboom te zijn die in de bijrijder stoel zit, stoel moet er compleet uit, bekleding moet er van af, nieuwe kabelboom in de stoel en weer terug opbouwen, reparatie staat ingeplant.
Probleem 5: Waarschuwingslampje van de radar gaat regelmatig branden met de melding "Camera radar geen zicht" dit is bekend bij Renault, schijnt ook in de handleiding te staan dat het zo hoort als het regent.
Probleem 6: Waarschuwingslampje met het symbooltje van 2 botsende auto's gaat regelmatig branden. Probleem lijkt verholpen na een nieuwe update.

Verder heb ik 2 nieuwe achterbanden moeten kopen na 45000km (snelweg km's) profiel was helemaal glad, ik vond het na 2 jaar en 45000km wel snel, was beter gewend met mijn vorige auto, zal denk ik wel komen door dat deze auto wat zwaarder is en groter.

Buiten alle problemen ben ik nog altijd heel erg tevreden met mijn wagen, hij rijd zuinig en erg lekker.
Ik ben deze zomer naar Hongarije gereden en ik heb van iedere kilometer genoten, airco werkt zeer goed, wegligging is super, muziek is geweldig.
door Speurneus
16 feb 2018 19:19
Forum: Koleos
Onderwerp: De nieuwe Renault Koleos 2017 met problemen
Reacties: 19
Weergaves: 13312

Re: De nieuwe Renault Koleos 2017 met problemen

Update: Hoofdkantoor van Renault heeft terug gebeld, het volgende besproken.

Enkel de middenstrook van zitvlak tot rug is een leer achtig product (wat in het echt dus geen echt leer blijkt te zijn) de rest is allemaal PVC, ze geven toe dat ze bij de verkoop van de wagen duidelijk gecommuniceerd had moeten worden over de lederen bekleding van deze wagen, het wordt namelijk aangeboden als leder en staat ook zo beschreven in de folders en koopcontract.

Pak de folder er bij van de nieuwe Koleos op blz. Uitrustingen & opties dan lees ik onder het kopje "zetels" Zetelbekleding stof/imitatieleder Denia of als Lederpack Zwart bruin of lichtgrijs lederen zetelbekleding Riviera.

Er is dus een keuze uit imitatie leder of leder, in mijn geval heb ik de lederpack waarbij in de beschrijving staat dat het leder is, dus geen kunstleder zoals bij de andere optie!

Nu kom ik weer terug bij mijn klacht, ik heb gekozen voor deze wagen omdat er een lederpack in zou zitten, als ik wist dat er een kunstklederpack in zat dan had ik wel gekozen voor de 1e optie met kunstlederpack en had ik mijn centen uitgegeven voor een koleos met bijvoorbeeld een open dak of een achterklep die automatisch open gaat.

De fout ligt volgens het hoofdkantoor bij de verkoper.

Ik vind dit ronduit onbeschoft! Ben ik de enige met dit probleem? heeft de rest wel echte lederen bekleding of ben ik de enige die er een zaak van maakt.
Ik hoor graag van mede gebruikers die een lederpack hebben wat zij er van denken.
door Speurneus
24 jan 2018 20:25
Forum: Koleos
Onderwerp: De nieuwe Renault Koleos 2017 met problemen
Reacties: 19
Weergaves: 13312

Re: De nieuwe Renault Koleos 2017 met problemen

Klacht is inmiddels bij het hoofdkantoor neer gelegd in afwachting van hun reactie in deze kwestie.
door Speurneus
24 jan 2018 20:03
Forum: Koleos
Onderwerp: De nieuwe Renault Koleos 2017 met problemen
Reacties: 19
Weergaves: 13312

Re: De nieuwe Renault Koleos 2017 met problemen

Vandaag bij de garage geweest,
Mijn auto hebben ze even aan de computer gehangen en helaas hebben ze niet gevonden wat op een storing wijst.
Wat de navigatie betreft kreeg ik te horen dat ik moet wachten op een update, wanneer konden ze mij niet vertellen.
En de lederen auto bekleding is een verhaal apart!
Ze adverteren met lederen zetelbekleding, ik heb ook als optie de leder pack gekozen waar je ook flink voor meer betaald, een leder pack is niet een halfleer pack lijkt mij.
Wat krijg ik vandaag bij de garage te horen? ze wisten het zelf ook niet, wel hebben ze een email naar de leverancier gestuurd met deze vraag en daar kreeg ik dit antwoord op terug:

Hieronder het antwoord van de productdienst.

Hier is het officiële document

Central area

Riviera

perforated leather

Bolsters inner

Riviera

Plain leather

Bolsters outer

Riviera

PVC

Lower and side area

Riviera

PVC

Middle seat and central armrest

Riviera

Plain leather

Headrest front

Riviera

Plain leather

Headrest Side and rear

Riviera

PVC

visible stitches

_

Thread

MVG,

Het komt er dus op neer dat slechts enkele delen van leer zijn en de rest van PVC, nu heb ik zelf ook sterk mijn twijfels of de delen die van echt leer zouden moeten zijn ook echt werkelijk van leer zijn, het lijkt mij van PVC, het ruikt niet naar leer en het is erg stuk en er zit geen leer structuur op.

Tja wat moet je hier mee!
Ik neem maar als voorbeeld, je koopt een mooie duren lederen bank voor 4000 euro, tuis kom je er achter dat enkel het zitgedeelte van echt leer is en de rest van PVC, wat doe je dan als consument?

Graag jullie mening hier over.
door Speurneus
23 jan 2018 18:55
Forum: Koleos
Onderwerp: De nieuwe Renault Koleos 2017 met problemen
Reacties: 19
Weergaves: 13312

De nieuwe Renault Koleos 2017 met problemen

Ik heb 3 maanden geleden de nieuwe Renault Koleos gekocht als model Intens/Energy dCi 130 met de winterpack en lederen zetelbekleding "Riviera"
Ik moet zeggen dat de auto fantastisch rijd, hij rijd ook erg zuinig met een gemiddelde van 5,5 liter op 100 km
Als cadeau kreek ik 3 maanden gratis Coyote.
Nu heb ik helaas enkele problemen met deze wagen, om te beginnen werkt Coyote niet naar behoren.
Coyote stopt zodra ik de grens van Nederland naar België rijd terwijl het een Belgische wagen is, hij geeft dan de melding "Coyote geen verbinding"
Helaas voor Coyote! ik ga hier niet mee verder voor 100 euro per jaar.
Probleem 2:
navigatie is zwaar verouderd, ik kom op veel plekken in Nederland/België en Duitsland, om een voorbeeld te geven staat de nieuwe tunnels onder de A2 in Maastricht er helemaal niet op, ik wordt dan door de stad geleid naar wegen die niet meer bestaan, De bouw van de tunnels is 8 jaar geleden al gestart en een paar jaar geleden geopend voor het verkeer.
Ik heb hier melding over gemaakt bij de dealer en die verteld dat ik zelf een update moet doen, dit heb ik gedaan en toch blijft de kaart oud, de nieuwe wegen staat er niet op!
Probleem 3:
Boordcomputer valt soms compleet uit, je kan hem dan niet meer aan krijgen, met een beetje geluk springt hij later na een startbeurt weer aan.
Probleem 4: waarschuwingslampje van de airbag gaat regelmatig branden met de vermelding "Controleer Airbag"
Probleem 5: Waarschuwingslampje van de radar gaat regelmatig branden met de melding "Camera radar geen zicht"
Probleem 6: Waarschuwingslampje met het symbooltje van 2 botsende auto's gaat regelmatig branden.
Probleem 7: bij aankoop werd er geadverteerd dat er lederen bekleding in de auto zit, ook op de aankoop bon staat dat de auto is voorzien van lederen bekleding, nu na een klein onderzoekje blijkt dat deze wagen is voorzien van 100% kunst leer, voor, achter links en recht, zitvlakken stuurwiel alles is van kunst leer.
Ik heb de garage hier voor ingelicht en die beweren dat alles van echt leer is, zoals het bij hun in de papieren is vermeld zal het ook zo zijn.
Vandaag heb ik foto's gemaakt van een stukje bekleding die ik heb omgedraaid waardoor de achterkant zichtbaar is geworden, hier kun je duidelijk zien dat het kunst leer is, echt leer ruik je ook, dit ruikt naar plastic.
Morgen ga ik naar de garage voor meer duidelijkheid en ze hangen mijn wagen aan de computer.
Ik ben benieuwd wat daar uit komt.

Voor het laatste probleem wil ik graag jullie mening weten, wat kan ik hier mee, hoe ga ik hier mee om en wat zijn mijn rechten tegen over de garage.

Bedankt alvast.