Er is 1 resultaat gevonden

door Timkesteren
25 jan 2020 21:01
Forum: Algemeen Z.E.
Onderwerp: #NIEUW# Twingo Z.E
Reacties: 6
Weergaves: 2325

#NIEUW# Twingo Z.E

‘OOK RENAULT TWINGO WORDT VOLLEDIG ELEKTRISCH’

Renault blijft in de nabije toekomst trouw aan de Twingo, maar kiest wel voor een andere strategie. De vijfdeurs A-segment hatchback is er in de toekomst alleen nog met een batterij-elektrische aandrijflijn, meldt het Franse AutoPlus op basis van bronnen binnen Renault.


Smart EQ Forfour

Renault treedt daarmee in de voetsporen van Skoda, SEAT en Volkswagen die respectievelijk de Citigo, Mii en Up ook alleen nog met een elektrische aandrijflijn op de markt brengen. Die modellen heten nu Citigo-e iV, Mii Electric en e-Up. Renault maakt voor de Twingo Z.E. naar verwachting gebruik van de aandrijflijn van de onlangs opgefriste Smart EQ Forfour die technisch identiek is aan de huidige Twingo.

17,6 kWh
Reken op een lithium-ion accupakket van 17,6 kWh met een actieradius van ongeveer 135 kilometer volgens de WLTP-testcyclus. Over de prijs is nog niets bekend. De Smart EQ Forfour begint in Nederland bij 23.995 euro. Verwacht voor de Twingo Z.E. een soortgelijke vanafprijs.


Genève

De Renault Twingo Z.E. komt logischerwijs onder de Renault ZOE in het gamma en debuteert op de Autosalon van Genève in maart dit jaar.

Bron: www.zerauto.nl