Er zijn 2 resultaten gevonden

door Mastah
29 jan 2021 15:18
Forum: Algemeen Zoe
Onderwerp: Batterij kopen komt dichterbij?
Reacties: 53
Weergaves: 18043

Re: Batterij kopen komt dichterbij?

Als u direct reageert op het vorige bericht dan liever niet de "citaat" knop gebruiken.Moderator


Welke inruilprijs heb je gekregen? Lijkt me relevant voor je beslissing. Zonder inruil kan je ook wellicht nog meer korting bedingen op de R110.
Ook interessant voor het sommetje: je kan natuurlijk altijd een 22kWh scoren met de 2.0000 subsidie en vervolgens daar de accu van kopen. Wellicht eentje met dezelfde leeftijd maar met minder kilometers op de teller, voor netto hetzelfde geld.
door Mastah
02 jan 2021 20:00
Forum: Algemeen Zoe
Onderwerp: Batterij kopen komt dichterbij?
Reacties: 53
Weergaves: 18043

Re: Batterij kopen komt dichterbij?

Naar ik weet is de 8 jaar / 160.000km met capaciteit van minimaal 70% tegenwoordig een wettelijke garantie-verplichting. Ik neem aan dat dat telt vanaf het eerste moment dat de accu/auto in gebruik genomen is. Je koopt immers een "2e hands"-batterij.

Heb zelf de Q210 niet meer, maar denk dat het sommetje best interessant kan zijn. Een deel wat in je in huur hebt betaald was naast afschrijving van de accu immers ook een abonnement op de Renault-routeservice en vaak ook de verzekeringskosten van de accu. En als je hem eenmaal hebt gekocht, stijgt de restwaarde van je auto, mocht je deze in de toekomst willen verkopen.

Misschien dat RCI heeft besloten tot deze beleidsverandering omdat mensen minder kilometers rijden door de Coronacrisis? Dat zet hun verdienmodel vast onder druk, omdat de waarde-vermindering van de accu meer wordt beïnvloed door de tijd dan door de kilometers.