Er zijn 6 resultaten gevonden

door Mastah
24 jun 2021 14:19
Forum: Algemeen Zoe
Onderwerp: Zoe occassion ja of nee?
Reacties: 32
Weergaves: 4068

Re: Zoe occassion ja of nee?

Dat is echt een koopje. Is pak m beet 10k onder de Nederlandse marktprijs, en ik neem aan dat je de 2k subsidie kunt krijgen?
door Mastah
05 aug 2020 13:16
Forum: Algemeen Zoe
Onderwerp: Zoe occassion ja of nee?
Reacties: 32
Weergaves: 4068

Re: Zoe occassion ja of nee?

birdibird schreef: 04 aug 2020 23:07 Hier ook, ik heb nu een Q210 en ik wil mijn Zoe upgraden naar de 41kWh versie.
Helaas kon ik de upgrade niet meer doen, dus kijk ik nu naar een 2017+ versie.

Het moet wat mij betreft absoluut de Q90 worden, aangezien voor ons de mogelijkheid om 43kW te laden een absolute noodzaak is.
Echter zijn die modellen veel minder geproduceerd en ben ik er de laatste week achtergekomen dat ze altijd duurder zijn. In FR zijn R90 modellen vanaf 9500 te vinden, maar Q90 vanaf 11000! In DE zijn ze zelfs nooit officieel op de markt geweest.

Het nieuwe model Zoe met CCS is natuurlijk ook een mogelijkheid, maar helaas veel duurder.
Nu lees ik hier dat men denkt dat deze door oa de Duitse subsidies van dit jaar, over een paar maanden waarschijnlijk op de 2e hands markt gedumpt gaan worden.

Is het dan voor ons verstandiger om een aantal maanden te wachten op de tweedehands CCS Zoe?
Wat denken jullie?

Echter, stort de waarde van mijn 22kWh Q210 Zoe dan niet ook in?

ik ben benieuwd wat jullie me aanraden!
De Duitse subsidies gaan denk ik een flinke push geven qua aankoop van nieuwe EVs, maar denk niet zozeer dat bestaande EVs er door gedumpt gaan worden. Want de bestaande belastingvoordelen blijven in Duitsland 10 jaar geldig ( zie o.a. https://wallbox.com/en_catalog/ev-incen ... Incentives ) en zullen dus denk ik op de Duitse markt blijven.
Ook lijkt mij niet dat men in Duitsland een nieuwe Zoe koopt, om die een paar maanden later al te verkopen. Ik ken de Duitse spelregels niet exact (zijn wel te vinden op https://www.bafa.de/DE/Energie/Energiee ... ellen.html) maar het lijkt mij dat je de auto ook enige tijd in bezit zal moeten houden voor de aankoopsubsidie.

Wat de 2e hands meer zal beïnvloeden in NL is de tijdelijk prijsdruk naar boven van €2000 subsidie op 2e hands Zoe's. Dus je huidige Zoe is waarschijnlijk nabij €2000 meer waard op dit moment. (en je aankoop is wellicht ook wat duurder)

Persoonlijk zou ik niet meer aanraden om een Zoe zonder CCS aan te schaffen als je van plan bent langere ritten te blijven maken in Europa. Met de kleine batterij van de Q210 kan je nog prima blijven rondrijden voor de niet al te lange afstanden. Maar AC43 gaat er op termijn gewoon uit, en zal naar verloop van tijd op minder snelladers terug te vinden zijn. Dat zal de waarde van je aanschaf dan ook negatief beïnvloeden.

De Zoe met CCS zal veel waardevaster zijn. Misschien zijn ze nu nog relatief prijzig, en je hebt net de NLse aankoopsubsidie gemist met de pot die nu leeg is. maar ik vermoed dat de prijs wel zal dalen met de toenemende concurrentie in het segment. Wellicht kan je op het einde van het jaar of begin volgend jaar een goede deal vinden van bijvoorbeeld een demo-auto?
Als je de auto een paar jaar houdt, zal de afschrijving daarvan dan wellicht zelfs gunstiger zijn dan een Q90.
door Mastah
24 jul 2020 13:46
Forum: Algemeen Zoe
Onderwerp: Zoe occassion ja of nee?
Reacties: 32
Weergaves: 4068

Re: Zoe occassion ja of nee?

Ik kan niet een specifieke aanraden, in principe werken ze allemaal. De oorspronkelijke van de Zoe kan je af en toe op Marktplaats vinden, en Bleeker in Purmerend heeft er wellicht nog.
Er zijn echter ook krachtigere kabels, of met meer features, zoals verwisselbare aansluitingen e.d., je kunt een aantal reviews vinden bij "Tesla Bjorn": https://www.youtube.com/user/bjornnylan ... ging+cable
door Mastah
22 jul 2020 15:34
Forum: Algemeen Zoe
Onderwerp: Zoe occassion ja of nee?
Reacties: 32
Weergaves: 4068

Re: Zoe occassion ja of nee?

Ohja, je hebt gelijk! Ik zag ze eerst niet in de RDW dataset, maar hij staat op een ander adres dan verwacht. Uiteindelijk toch gevonden met volgnummer 6918629 :-)
door Mastah
22 jul 2020 15:10
Forum: Algemeen Zoe
Onderwerp: Zoe occassion ja of nee?
Reacties: 32
Weergaves: 4068

Re: Zoe occassion ja of nee?

Ze hebben tijdens de jaren van productie wel bepaalde (mechanische)onderdelen verbetert (zoals Knarf93 ook al reeds opmerkte), dus een later bouwjaar is vaak wel iets minder issues. Maar ook van belang is of er bijvoorbeeld onder garantie eea vervangen is (en zijn ze allemaal bij de dealer onderhouden?) (cross-post...)
Zo hadden de modellen uit 2013 als het goed is nog 5 jaar garantie, en ik vermoed die van 2015 slechts 3 jaar. Dus kan best zijn dat die van 2013 wellicht meer 'nieuwe onderdelen' heeft dan het 2015 model.

Onze 2014 Zoe had bijvoorbeeld in 2018 onder garantie nog een nieuwe lader (BCB) gekregen omdat de originele er de brui aan had gegeven (waarschijnlijk door een brakke laadpaal). Zo'n gloednieuwe BCB (reparatie kost €3000) van 2018 is natuurlijk dan beter dan een oude van 2014...

Voor het verschil in accukwaliteit/capaciteit zal het niet echt uitmaken. Als je nu €2000 meer uitgeeft, en vooral minder KMs, denk ik wel dat je die €2000 weer terug zal zien in je restwaarde.

Bleeker in Purmerend is zeker een aanrader, goede prijzen, goede service en prettig zaken doen. Maar volgens mij is hij NIET RDW-erkend (toch?) dus dan krijg je de subsidie niet...
door Mastah
21 jul 2020 17:06
Forum: Algemeen Zoe
Onderwerp: Zoe occassion ja of nee?
Reacties: 32
Weergaves: 4068

Re: Zoe occassion ja of nee?

Wij hebben de Q210 gehad. Mag ik vragen hoeveel km die op de teller heeft, en welke prijs er wordt gevraagd?
En heeft de auto de BMS (dat is batterijmanagament software) update gehad, en wat is de SOH (state of health), moet je even de verkoper vragen. En dan kan je goed uitrekenen wat je te verwachten range is.

Als het allemaal op orde is, dan ga je de 150km ga je enkel halen met warm weer in het stadsverkeer. Met warm weer haal je op de snelweg iets van 120km onder goede omstandigheden en je niet al te hard wil rijden. (110km/h).
In de winter neemt het af, dan haal je 110km in de stad, en iets van 80km op de snelweg.

Houdt er wel rekening mee dat je altijd wat marge aan zal (moeten) houden ivm risico op kapotte laders, verkeerd rijden etc, en dat de volgende snellader nooit precies op de ideale plek staat waar je wilt laden, dus als je grotere afstanden gaat rijden op de snelweg moet je er rekening mee houden dat je nooit die 120km (zomer) gaat rijden tot de volgende snellader, maar bijvoorbeeld 80km.

Als je altijd thuis oplaad, zou ik zeker met het oog op de brandveiligheid (en het beperken van stroomverlies) wel aanraden een echte laadpaal te laten installeren. Sowieso is het een goede investering, want de Zoe laadt lekker vlot op 3 fase (als je een goede paal installeert), en na je Zoe zul je vast weer elektrisch (blijven) rijden en profiteer je van het al hebben van de paal. En sneller/beter dan die 3-fase palen zal het niet worden in de voorzienbare toekomst. Mocht je verhuizen in de toekomst, heeft zoiets ook waarde voor de volgende koper (aangezien elektrisch rijden komende jaren flink toeneemt).