Er zijn 2 resultaten gevonden

door Dian
20 mar 2018 14:31
Forum: Kadjar
Onderwerp: horten en stoten bij koude moter
Reacties: 560
Weergaves: 110458

Re: horten en stoten bij koude moter

larsdijkstra 16v schreef:Je kunt beter later opschakelen dan de indicator aangeeft, lekker wat meer toeren maken. En wat bedoel je met wit scherm?
Ik bedoel met een wit scherm het kilometerteller gedeelte. Voorheen gebruikte ik het groene gedeelte waarbij je zuinig kon rijden. Je moet met de toeren tussen een bepaalde range zitten.
Het witte scherm geeft ook een digitale toerenteller aan waarbij de opschakelmomenten later plaatsvinden en je dus vanzelf ook wat meer toeren maakt.
door Dian
19 mar 2018 17:24
Forum: Kadjar
Onderwerp: horten en stoten bij koude moter
Reacties: 560
Weergaves: 110458

Re: horten en stoten bij koude moter

Ik ben in het bezit van een Kadjar Bose bijna twee jaar oud en 32.000 kilometer op de teller. Deze auto is nieuw gekocht en ik heb nooit last van horten of stoten gehad. De motor liep altijd perfect.(gelukkig) Sinds drie maanden is daar verandering in gekomen. De motor loopt niet meer regelmatig. Ik denk dat dit onder het horten en stoten valt zoals in dit forum beschreven. Terug naar de dealer geweest en zij hebben er nieuwe software opgezet. Helaas nog geen enkele verbetering.

Nogmaals teruggegaan en nu dacht de garage dat de kleppen vervuild waren. Dat zou komen door te zuinig te rijden. Nu is het zo dat ik elke dag 30 kilometer heen en 30 kilometer terug rijdt over de snelweg. De monteur vertelde dat het veel vaker voorkomt ook bij andere automerken. Een en ander zou te maken hebben dat de cilinderinhoud erg laag is namelijk 1200 CC en dan treed er vervuiling op bij de kleppen alsmede het spruitstuk dit dan weer icm zuinig rijden. De dealer vertelde dat de kleppen inderdaad vuil waren en dat zij er drie uur aan hadden gewerkt.

Helaas blijft het probleem nog bestaan. Het is echt irritant dat schokken. Je ziet de toerenteller ook constant op en neer gaan zij het wel minimaal.
De garage had het ook over om V power (98) te tanken wat ook goed voor de motor zou zijn. Dit heb ik ook gedaan en ook. Ook rijd ik zoals renault het voorschrijft. Opschakelen wanneer de indicator dat aangeeft. Inmiddels ook gekozen voor het witte scherm waarbij je dus iets schadelijker rijdt.

Komende vrijdag weer naar de garage. Ik wordt wel goed behandeld bij de dealer en de auto valt ook nog onder de garantie.
Probleem is dus een onregelmatige motor bij alle snelheden en toerentallen.
iemand ook ervaring met dit probleem?