Er zijn 3 resultaten gevonden

door Pinto
26 mar 2018 17:00
Forum: Motorisch
Onderwerp: Motor tikt onder last.
Reacties: 6
Weergaves: 2190

Re: Motor tikt onder last.

Er is een diagnose gesteld door de garagist. Er is een krukaslager overleden. We gaan afstand doen van deze en op zoek naar iets nieuws. Bedankt voor het meedenken, en tot de volgende keer.
Groet, Pinto.
door Pinto
24 mar 2018 12:56
Forum: Motorisch
Onderwerp: Motor tikt onder last.
Reacties: 6
Weergaves: 2190

Re: Motor tikt onder last.

Bedankt voor de reacties. Ik hang de OBDII-Gizmo er eens aan tijdens het rijden, en die heeft een datastreamfunctie die ook de vervroeging laat zien. De Twingo gaat morgen naar de garage, dus dan weten we het zowiezo. Ik houd jullie op de hoogte.
Pingelende Simca. Nostalgisch.
Groet, Pinto.
door Pinto
22 mar 2018 08:03
Forum: Motorisch
Onderwerp: Motor tikt onder last.
Reacties: 6
Weergaves: 2190

Motor tikt onder last.

Hallo forummers,
De Twingo ( 2001, Initiale, 1.2 16v ) heeft sinds gisteren het volgende probleem: onder last, dus bij (stevig) accelereren komt er een luid tikkend geluid uit het vooronder, en het tikken volgt het toerental. Hoe lager het toerental hoe luider, en boven de 3300 toeren is het weg. Het lijkt wel of je de tik heel lichtjes door de pook heen kunt voelen, maar dat zou suggestie kunnen zijn. Bij stationair toerental en bij behoedzaam optrekken is het geluid er niet, er is geen vermogensverlies, en het motortje trekt vrolijk door tot de 5000 toeren. Geen rook of walm.
Aanvankelijk dacht ik dat het motortje zich in een lager of klep verslikt had. Inmiddels denk ik dat het iets anders is, de motor loopt immers prima.
Mijn verdachten zijn: een pakking ( ik heb zo’n vermoeden dat de koppakking niet meer helemaal fris is, mayo aan de dop en mysterieus koelvloeistofverlies, maar dat is al 4 jaar het geval) bijvoorbeeld van de uitlaat, of iets in de aandrijving.
Heeft iemand enig idee waar ik het moet zoeken, ik sta maar een beetje stompzinnig onder de motorkap te staren, maar optisch is alles piccobello. De El Cheapo OBDII-scanner is het met me eens, geen foutcodes.
Dank voor het meedenken, groet,
Pinto.