Er is 1 resultaat gevonden

door extramint
10 apr 2018 18:31
Forum: R-Link
Onderwerp: Rlink problemen
Reacties: 15
Weergaves: 24498

Rlink problemen

Goededag,

Sinds 01-03-2017 ben ik de eigenaar van een Clio Estate (2017), maar sinds dien niets anders dan problemen.
Met 1.100KM op de teller (na 2 weken) had ik een defecte ABS pomp en een ABS-Sensor die miste, ondertussen is dit gelukkig allemaal opgelost.

Sindsdien heb ik niets anders dan problemen met mijn R-Link systeem. Het wegvallen van de Bluetooth verbinding en het wegvallen van het geluid, maar ook het constant aan blijven van de radio (tot mijn accu leeg was).
Daarna ongeveer 8 a 9 keer bij de garage gestaan in 6 maanden tijd, meerdere dagen een leenauto mee gehad en zou elke keer het probleem opgelost moeten zijn.

Uiteindelijk zou een software probleem zijn geweest (die overigens al 3x geupdate zou zijn), waarna het na 2 weken tijd weer terug is.
Ondertussen ben ik dus meer dan een jaar verder en zijn de problemen nogal vervelend aan het worden. 2x per uur valt de radio ineens wegen ook tijdens gesprekken. Alleen niet zodra ik zelf muziek afspeel via USB maar bij Bluetooth verbinding wel (dit doe ik overigens al sinds augustus niet meer want "dit-zou-het-kunnen-zijn" verhaal)
Daarna heb ik de melding 'volume verkeersmelding' en is mijn geluid weer terug, terwijl dit uit staat. Zelfs als ik het wél aan zet en het geluid er van ook aan zet, dan behoud ik dezelfde problemen.

Iemand anders hier ook ervaring mee? En wat zou ik eventueel nog kunnen doen?
Ik begin er ondertussen erg veel spijt van te krijgen dat ik het R-Link pakket gekozen heb, gezien mijn collega's deze problemen niet hebben (en geen R-Link hebben)

Ik hoor het graag van jullie! Ik hoop dat mijn probleem een beetje duidelijk is :-)

Groetjes!
MODERATOR EDIT
Aangezien dit onderwerp een verzamelonderwerp begon te worden voor iedereen met welk willekeurig Rlink probleem dan ook, per 29/3/22 opgeschoond en afgesloten.

SVP zoek een aansluitend aan uw probleem reeds bestaand onderwerp of start er zelf één.

m.vr.gr.
Moderatorteam Renaultforum