Er zijn 2 resultaten gevonden

door A110
11 okt 2018 22:05
Forum: Aandrijving, wielophanging, besturing, remmen
Onderwerp: Melding controleer automatische transmissie
Reacties: 24
Weergaves: 29709

Re: Melding controleer automatische transmissie

Diagnose is een groot woord. Kan natuurlijk niet op deze manier een juiste diagnose stellen. Daarbij heb ik altijd de auto nodig. Maar dit was een praktijk voorbeeld die wij pas geleden hebben meegemaakt met dezelfde EDC bak.
Maar de EDC versnellingsbak is inderdaad een automaat met dubbele koppeling.
Met storing bedoel ik in het geheugen van de diversen rekeneenheden. Dit is alleen uit te lezen met diagnose apparatuur.
door A110
10 okt 2018 21:18
Forum: Aandrijving, wielophanging, besturing, remmen
Onderwerp: Melding controleer automatische transmissie
Reacties: 24
Weergaves: 29709

Re: Melding controleer automatische transmissie

Het gaat hier om 2 verschillende soorten systemen.

@lisette24: Bij uw Clio zal het gaan om de AL4 automatische versnellingsbak. De meeste problemen zijn hierbij dat de elektrokleppen kapot gaan. Deze zijn los te vervangen, wel een hele klus maar is te doen. Daarna een software update laten uitvoeren ivm aansturing van die kleppen. Ook is het belangrijk dat bij deze automaat de olie ververst moet worden d.m.v. een automaatspoeling. In het filmpje hieronder goed uitgelegd. Peugeot en Citroën gebruiken dezelfde automaat.



@Luuseer: Uw voertuig heeft een EDC versnellingsbak, dit is een totaal andere constructie. Pas geleden een Megane III in de werkplaats gehad die ook steeds de melding kreeg "controleer automatische transmissie". In eerste instantie was ook hier de remlichtschakelaar vervangen maar dit had het probleem niet verholpen. Auto is toen bij ons terecht gekomen. Na lang zoeken en diversen metingen uitgevoerd te hebben hebben wij besloten om de rekeneenheid te vervangen. Hierna was het probleem en de foutmelding opgelost. Bij deze auto waren er GEEN storingsmeldingen opgeslagen in de rekeneenheid van de versnellingsbak. Wel diversen storingen in andere rekeneenheden zoals in de ABS/ESP en elektrische handrem met betrekking op communicatie met EDC bak.
De rekeneenheid van de EDC versnellingsbak zit aan de buitenkant van de versnellingsbak gemonteerd en krijgt van alles te verduren. Vocht, warmte en schokken/trillingen. Wij vermoeden dat hierdoor de elektronica van kapot gaat.

Vind het wel jammer dat een dealer gaat zeggen, we kunnen het niet vinden kom de auto maar halen en rijden maar weer. Dit kan je toch niet verlangen van een klant om met zo'n probleem door te blijven rijden. Helaas maken wij dit vaker mee.