Er zijn 2 resultaten gevonden

door A110
23 mei 2019 17:31
Forum: Modus
Onderwerp: Cilinder 2 compressieverlies van 50% HELP AUB
Reacties: 15
Weergaves: 8194

Re: Cilinder 2 compressieverlies van 50% HELP AUB

Ik vermoed, maar kan dat uiteraard nooit hard maken, dat bij het vervangen van de distributieriem de timing niet helemaal goed heeft gestaan.
Ook omdat uw vrouw zegt dat na het vervangen van de distributieriem de auto een raar geluid maakt. En verbrande kleppen komen meestal doorrijden met een te arm mengsel.

Als dit het is geweest, maar nogmaals ik kan dat niet met 100% zeggen, dan is dat een montage fout geweest en zou deze reparatie vergoed moeten worden.
door A110
17 apr 2019 11:45
Forum: Modus
Onderwerp: Cilinder 2 compressieverlies van 50% HELP AUB
Reacties: 15
Weergaves: 8194

Re: Cilinder 2 compressieverlies van 50% HELP AUB

Even rustig aan, haal even diep adem en weer uit........

compressieverlies kan verschillende oorzaken hebben. Zoals hierboven al geschreven word kan een verkeerde klepspeling dit ook veroorzaken.
De garage gaat nu gelijk van het ergste uit en verdenkt de motor zelf (en dan bedoel ik een zuiger of zuigerveer). Dit is ook gelijk de duurste variant.

Ik denk dat er toch nog een betere diagnose gedaan moet worden voordat overgegaan word op reparatie. Eerst een JUISTE diagnose en niet gelijk beginnen met prijzen en zeggen het kan dit of het kan dat zijn. Dat is gokken en daar houd ik niet van.

Dus het lijkt mij het beste om terug te gaan naar de garage voor een juiste diagnose of een andere garage opzoeken die een juiste diagnose kan maken.

Er zijn namelijk nog wel meer methoden om te bepalen waar het vandaan kan komen waarbij je niet gelijk de motor uit elkaar hoeft te halen.
Wij doen met een compressietest ook gelijk een cilinderlektest. Hierbij zetten we perslucht op de cilinder en luisteren we of de lucht "weglekt" en waar dit gebeurd.