Er zijn 3 resultaten gevonden

door Stamp
01 jun 2021 22:46
Forum: Algemeen Zoe
Onderwerp: ZOE ZE50
Reacties: 242
Weergaves: 40626

Re: ZOE ZE50

Ik denk dat je met de pendalen reset alleen jezelf voor de gek houd. De accu zelf wordt hiermee volgens mij niet gereset. Misschien dat het voor een nieuwe Zoe handig kan zijn.
De boardcomputer berekend het bereik onder andere door je rijgedrag. Dus hoe minder je de reset geef, hoe nauwkeurige deze berekening wordt. Ik reset hem alleen voor de zomer en de winter omdat de temperatuur natuurlijk van invloed is op het bereik.
Over het algemeen moet ik, als ik veel op de snelweg rijd, 20km van het bereik afhalen.
door Stamp
20 aug 2020 13:20
Forum: Algemeen Zoe
Onderwerp: ZOE ZE50
Reacties: 242
Weergaves: 40626

Re: ZOE ZE50

Misschien heb je hier wat aan.
Dit is een excel sheet voor de ZOE Q210 en Q90.
Deze sheet is gemaakt door fanatieke Zoe rijders van dit Forum

Toegevoegd in 6 minuten 59 secondes:
Gliset schreef: 19 aug 2020 11:00
Mastah schreef: 11 dec 2019 15:26 Afbeelding
Hoewel ik natuurlijk eigenlijk meer geïnteresseerd ben in de curve bij 22kWh (eventueel in vergelijking met de nieuwste) vind ik het wel bijzonder dat op de site van Fastned zelf nu een andere grafiek staat:
Afbeelding
(link)
Is Renault inmiddels dan nóg conservatiever geworden?
Hier wordt je niet vrolijk van :(
Zijn dit cijfers uit de winter? Ik merkte dat de Zoe Q210 in de winter bij -5gr erg traag laad (22kw ofzo). Het is beter om met een volle accu weg te rijden. Ik denk dat door het rijden de accu een beetje opwarmt waardoor het snelladen weer wat beter gaat.

Toegevoegd in 10 minuten 37 secondes:
Mastah schreef: 18 aug 2020 14:07 Ja, het is jammer dat ie al eerder vertraagd met laden. Zeker omdat de max uberhaupt al maar 50kW is. Heb stille hoop dat Renault met conservatieve waarden is begonnen in de BMS en dat ze hopelijk in een toekomstige update, als ze meer ervaring hebben met de batterij, wat kunnen verbeteren. Net als met de oudere Zoe's, waar BMS-updates flink hebben geholpen in het oplossen van problemen, en minder conservatief met SoH werden.
Met de update zijn misschien wat storingen verholpen. maar volgens mij ging het snelladen bij de Q210 door de update langzamer.
Het kom nog weleens voor dat men bij een normale laadpaal niet kan laden maar een andere auto wel. Dit heb ik zowel bij de Q210 als de Q90 meegemaakt. Ik vind dit erg hinderlijk. Als de laadpaal niet goed afgesteld zou zijn, waarom niet met laag vermogen laden(3.7kw ofzo). Die andere auto laad toch ook veilig mag ik aannemen.
door Stamp
18 aug 2020 13:18
Forum: Algemeen Zoe
Onderwerp: ZOE ZE50
Reacties: 242
Weergaves: 40626

Re: ZOE ZE50

Mastah schreef: 11 dec 2019 15:26 Wij rijden inmiddels een kleine week met onze Zoe ZE50 Intens rond, en het is echt een heel goede upgrade t.o.v. de vorige Zoe.
Interieur is echt luxe en kwalitatief goed afgewerkt. En het is echt wennen dat je de achterdeuren een flinke zwaai moet geven om te sluiten, ipv het goedkope 'blik' gevoel van de vorige Zoe. Echt een heel andere klasse qua kwaliteit/afwerking.
Wat vooral ook opvalt is dat de isolatie en de voorruit veel geluid-stiller zijn uitgevoerd, in combinatie met het sterkere vermogen rijdt je nu voordat je het weet boven de snelheidslimiet omdat je veel harder gaat dan gedacht/gewend... :lol:

Snelladen op DC werkt fijn, de klepjes zijn ook echt beter uitgevoerd dan bij de concurrenten. De snelheid van het laden is vergelijkbaar met de snelheden van vroegere Quick-charge versie, FastNed heeft ook een grafiekje beschikbaar dat overeenkomt met mijn eigen bevindingen:
Afbeelding
Vind het jammer dat de laadsnelheid al bij 55% afneemt. Andere auto's zakken volgens de grafieken van Fastned bij 80%. We moeten kritisch blijven.
Ik rij net in een tweede hands Q90 en krijg de indruk dat het ongeveer dezelfde laadcurve is met AC laden natuurlijk. Hiervoor had ik een Q210 en deze leek sneller te laden maar het bereik is natuurlijk wel minder.

Voorlopig ben ik tevreden met mijn Q90. Het bereik van 240km scheelt veel. Hierdoor laad ik voornamelijk thuis :shhh: .
Nog effe 4 jaar wachten totdat ik een tweede hands ZE50 koop :D