Er zijn 2 resultaten gevonden

door maestro12
20 dec 2019 09:41
Forum: Talisman
Onderwerp: Batterij
Reacties: 30
Weergaves: 6626

Re: Batterij

Accu keuze: Start-Stop AGM, of Start-Stop EFB?

Er zijn verschillende accutechnieken voor auto’s met start-stop systeem. Wanneer je deze accu’s wilt vervangen, is het belangrijk om te kiezen voor het juiste type. Er zijn namelijk aanzienlijke verschillen tussen de technieken AGM en EFB.


Indien je een kleine of middenklasse auto bezit met start-stop systeem, is een EFB (Enhanced Flooded Battery) waarschijnlijk de juiste accu voor je systeem. Deze accu's houden zowel qua prijs als kwaliteit het midden tussen de standaard loodzuuraccu en de geavanceerde AGM-accu. Zo beschikken de EFB-accu's grotendeels over dezelfde capaciteit als de AGM-batterij, maar zijn ze niet in staat om remenergie te regeneren. Dit is enkel voorbehouden aan een AGM-variant.

Het advies is dus eenvoudig: neem altijd een vervanger van hetzelfde type. Is je auto uitgerust met EFB accu, dan mag je deze ook vervangen voor een betere AGM accu. Heb je nu een start-stop AGM-accu dan kan je deze alleen vervangen AGM-accu.
En nog meer leesvoer

https://www.amt.nl/werkplaats-onderhoud ... n-10160889
door maestro12
10 okt 2019 17:13
Forum: Talisman
Onderwerp: Batterij
Reacties: 30
Weergaves: 6626

Re: Batterij

Het is snel, maar volgens de ANWB:
Een accu gaat zo’n drie tot zes jaar mee. Hoelang precies is sterk afhankelijk van het gebruik van de auto. Rij je alleen maar korte ritjes of veel (bijna alleen) stadsverkeer met een start/stopsysteem? Dan heeft de accu veel meer te lijden; hij moet regelmatig stroom leveren om te starten en krijgt de kans niet om volledig opgeladen te worden. En als je veel stroomverbruikers aan hebt staan terwijl de motor niet draait, raakt de accu ook heel snel leeg.