Er zijn 2 resultaten gevonden

door HdWZoe
16 mei 2019 22:26
Forum: Opladen Zoe
Onderwerp: Laadproblemen met publieke laadpalen? Meld ze hier!
Reacties: 378
Weergaves: 72142

Re: Laadproblemen met publieke laadpalen? Meld ze hier!

Gisteren "op stap" geweest met de Zoë van Den Haag naar Drenthe. Flinke afstand, maar als je niet harder dan 100 rijdt is je actieradius gelijk aan de waarde die op de display staat bij vertrek. Op het aankomstpunt staat echter een laadpaal van EVBOX, die niet connecteert met de Zoë. Dit wetende heb ik van tevoren EVBOX gebeld en aangegeven dat ik dit probleem met deze laadpaal. Zij hebben op mijn verzoek de laadpaal ingesteld op 12,5KW.
Helaas heeft dit niet geholpen. Ik kon er nog steeds niet laden.
Op de terugweg daarom maar bijgeladen bij Van der Valk, Zwolle: Daar staat een hele serie 22KW-laders, dus dat gaat lekker vlot. Maar wie schetst mijn verbazing? Bij 57% lading stopte het laadproces. Géén idee wat er aan de hand was. Andere auto's staan er gewoon te laden, maar de Zoë gaf geen sjoege. Techneut van Van der Valk er bij gehaald: Er waren geen stoppen uitgeklapt, dus het systeem werkte gewoon.
Omdat ik nog 160km moest rijden en 150km actieradius had, heb ik onderweg nog even geladen bij Fastned: Dat ging weer prima.Thuis ging het laden ook zonder enig probleem.

2 vragen aan het forum: Heeft iemand enige ervaring met een EVBOX, die op voldoende vermogen staat en toch niet laadt? En, zijn mensen bekend met het voorval dat het laden na enige tijd op een onverklaarbare wijze stopt?

HdWZoe
door HdWZoe
11 jan 2019 20:14
Forum: Opladen Zoe
Onderwerp: Laadproblemen met publieke laadpalen? Meld ze hier!
Reacties: 378
Weergaves: 72142

Re: Laadproblemen met publieke laadpalen? Meld ze hier!

Goedenavond,

Ik had in November 2018 problemen met de laadpaal op Centerparcs (EV Box) Sandur en bij Van der Valk Hotel Emmen (EV Box). Dit zijn allebei 11KW-laadpalen. De Zoe ging niet laden. Omschrijving probleem: start niet met laden, blijft hangen in 'Controle bezig'. Ik heb gebeld met EVBox. Zij zijn bekend met het probleem met de Zoe en kunnen soms vanuit de centrale het laden alsnog starten. Dat lukte in mijn geval echter niet. Het schijn dat de Zoe een" te hoge aanvangsspanning trekt"?? De Zoe is een gewone (type 2018); 40Kw; geen Quickcharge. Ik heb ook nog met mijn garage gebeld in Den Haag: Zij (her-)kennen het probleem niet.