Er is 1 resultaat gevonden

door mil soluciones
23 feb 2020 20:18
Forum: Motor, smeersysteem, koelsysteem, brandstofsysteem, uitlaatsysteem
Onderwerp: Toerental zakt niet soms geeft bijna vol gas
Reacties: 28
Weergaves: 3619

Re: Toerental zakt niet soms geeft bijna vol gas

Danny scenic schreef: Ik zat te denken, is de volgende stelling juist? Als het gasklephuis geen uit te lezen storingen aangeeft is het gasklephuis niet kapot? Als dit klopt kan het alleen met schoonmaken worden opgelost misschien?
Als de ECU geen foutcode aangeeft, betekent dat, dat hij de fout niet waarneemt. Het gasklephuis op zich is een mechanisch deel en gaat in principe niet kapot, in het gasklephuis zit een motortje die de gasklep stuurt en een potentiometer die de beweging aan de ECU doorgeeft.
Als de beweging van het motortje een verandering in weerstand bewerkstelligt dan is voor de ECU alles OK.
Als de beweging niet evenredig is met de beweging van de gasklep, doordat de beweging van de gasklep ergens verhinderd wordt of er een constante luchtstroom niet in aanmerking wordt genomen (valse lucht) dan wordt de hoeveelheid ingespoten brandstof vals berekend en komen er problemen.
Men kan een regelbare voeding aan het motortje aansluiten en controleren of de gasklep zich gelijkmatig beweegt, dan kan men een ohmmeter aan de potentiometer aansluiten en kijken of die bij het bewegen van de gasklep met de hand, gelijkmatig mee gaat.
Als dat alles in orde is, is er geen probleem met het gasklephuis en gaat er tóch ergens een lek zitten of een andere fout zich voordoen.
Met (sigaretten-)rook controleren op lekken of de inspuiting/onsteking nakijken.