Er is 1 resultaat gevonden

door debuns
09 jul 2021 10:53
Forum: Algemeen Zoe
Onderwerp: Zoe rijder stelt zich voor!
Reacties: 744
Weergaves: 108261

Re: Zoe rijder stelt zich voor!

Hallo mede forummers,

Ik kijk inmiddels al weer wat jaartjes rond op dit mooie forum, sinds ik de Twingo II Initiale in 2011 nieuw heb aangeschaft.
In 2019 ben ik lid geworden.
Na een Dacia en diverse benzine aangedreven Renaults gereden te hebben ga ik vanavond een jong gebruikte Zoe ophalen. 8)
Het is een ZE40 R110 Bose editie met huuraccu uit november 2018.
Ik heb er wel 24 maanden garantie bij gekocht, ik hou van een stukje zekerheid.
Ik heb thuis met een collega (elektricien) een Mennekes Amtron compact 11 kW lader opgehangen achter een 16A aardlekschakelaar, zonder DC lekstroomdetectie, want deze zit in de lader ingebouwd.
Op het werk hangt een EV HUB waar ik kosteloos gebruik van mag maken, zonder aardlekschakelaar (wel aarde) want in bedrijfsgebouwen is dit niet noodzakelijk? :shock:
Mede hierdoor ben ik overstag gegaan om elektrische te gaan rijden, ik woon 11 km van mijn werk en mijn vrouw rijdt nog een benzine aangedreven Captur.

Na alle horror verhalen ga ik na het ophalen van de Zoe eerst langs huis om te kijken of de auto thuis wil opladen, hahaha
Daarna gaan we cruisen langs mijn werk om te kijken of daar ook geen rook uit de meterkast komt. :lol:

De accu heb ik overigens verzekerd bij Promovendum, tegen een extra premie van € 1,55 per maand (afhankelijk van de bonus/malus denk ik).