Er is 1 resultaat gevonden

door teunismi
03 mei 2020 13:31
Forum: Technische vragen Scenic
Onderwerp: ratel bij slippende koppeling
Reacties: 9
Weergaves: 1502

Re: ratel bij slippende koppeling

Ik hoor ook al een tijdje een ratelend geluid aan de bestuurderskant. Ik heb een Grand Scenic Intens TCE 1.3 140pk uit 2018. Het is voornamelijk hoorbaar bij rustig accelereren en lage snelheden aangezien bij stevig accelereren en hogere snelheden het motorgeluid het ratelend geluid overstemd. Het is een mechanisch geluid, een ratelende ketting die niet goed gespannen is, iets metaalachtigs wat ergens in rond slingert. Lastig definieerbaar. Het is ook goed hoorbaar als je vanuit rustig accelereren het gas los laat. Dan hoor je het geluid echt "springen". Als het geluid hoorbaar is en je de koppeling intrapt, is het geluid verdwenen.
Ben er nog niet mee naar de dealer geweest, maar aangezien de auto eerdaags voor z'n jaarlijkse beurt naar de dealer moet en ik ook een goede checkup wil gezien het feit dat de fabrieksgarantie gaat aflopen, ga ik dit euvel wel even goed aangeven.
Ben op het forum volgens mij het dezelfde euvel tegengekomen bij een Megane IV rijder. Deze had zelfs geluidsopnamen toegevoegd en die klinken wel heel erg hetzelfde. De berijder had ook nog geen uitsluitsel van de dealer. Bijgaand opname van het geluid.
Spraak-001.mp3