Er zijn 3 resultaten gevonden

door eendenborst
25 jan 2023 17:09
Forum: Algemeen Zoe
Onderwerp: Hoge piep geluid met laden
Reacties: 36
Weergaves: 5916

Re: Hoge piep geluid met laden

Hey Simgro,

Dank voor je genuanceerde reactie. Je hebt natuurlijk gewoon gelijk als je zegt dat je dit onderling moet oplossen. Dat is ook zo. Ik heb een prima band met mijn buurman, ik heb het nog niet met hem over zijn Zoe gehad. Hij is dagelijks weg met de auto, hij moet 5 dagen per week iedere avond aan de lader. Daar kan hij niets aan veranderen. Wat kan hij er aan doen? Hij is er al wel achter dat de pre-heat van de auto ook veel herrie maakt, dus dat doet hij al niet meer. Gelukkig.

Ik hoor in alle slaapkamers de ventilatoren van de Zoe, en het is echt een vervelend geluid als het je eenmaal opvalt. Mijn frustatie zit hem er in dat Renault dit heeft opgelost bij andere modellen, maar geen fix uitbrengt voor de Zoe. En ook wel dat het gebagetalliseerd wordt door eigenaren. Zie de eerste reacties op de originele post. Vooral kinderen hebben een veel beter gehoor dan volwassenen, dus ik kan me heel goed voorstellen dat het bijzonder irritant is om de piep aan te moeten horen. Dat moet men niet afdoen met een lach en de opmerking dat er zelf geen hinder wordt ondervonden of dat andere dingen ook vervelend zijn.

Met vriendelijke groet,
door eendenborst
24 jan 2023 17:28
Forum: Algemeen Zoe
Onderwerp: Hoge piep geluid met laden
Reacties: 36
Weergaves: 5916

Re: Hoge piep geluid met laden

haha, lach er maar om. Je kan nog zo'n fan van de Zoe zijn, feit blijft dat het ding veel meer lawaai maakt dan heel veel andere EV's. De overlast daarvan mag je niet bagetalliseren.

Het is namelijk precies andersom. De buur kiest voor een EV die meer lawaai maakt dan anderen. Die keuze heeft gevolgen, en die worden 'betaald' door de omwonenden. Het kan niet zo zijn dat iemand voor iemand anders mag bepalen wat overlast is. (Ook al gebeurt dit natuurlijk dagelijks met kachels, bubbelbaden, bbq's. Dat maakt het nog niet sociaal wenselijk.) De buur zou dus een vorm van compensatie voor de toegenomen overlast moeten aanbieden, en vervolgens mogen alle betrokkenen besluiten of dat genoeg is voor de afname in hun woongenot. Als dat niet zo is, dan moet de buur bijbetalen, of een andere auto kopen. Als de buurt het allang prima vind, dan hoeft er niet gecompenseerd te worden natuurlijk.

Door te kiezen voor een goedkoper model, wat meer overlast veroorzaakt, laat je de buurt betalen voor jouw gemak. Net als goedkoop hout in de kachel, wat je binnen niet ruikt, maar waar je wel de buren mee opzadelt. Daar niets mee doen, of om lachen is bijzonder asociaal.
door eendenborst
23 jan 2023 20:34
Forum: Algemeen Zoe
Onderwerp: Hoge piep geluid met laden
Reacties: 36
Weergaves: 5916

Re: Hoge piep geluid met laden

Het is al een ouder draadje, maar ik wil toch nog even reageren.

Onze buur heeft ook een Zoe, en dat ding is veruit de luidste auto in de straat. Geen van de Tesla’s, Opels, of Kias is te horen bij het laden, maar de Zoe heeft een harde doordringende pieptoon en zowat tijdens de hele laadcyclus de fan aan.

Men heeft misschien gelijk dat het bij de auto hoort, maar dat neemt niet weg dat het wel degelijk fout is. Een designfout, of nog erger; een bewuste keuze van Renault om ten koste van de buren wat te besparen op productiekosten. De e-Megane is wel stil. Dat zegt toch wel iets.

In ieder geval ben je meer overlastgevend dan veel anderen met een EV. Daar ben je als goede buur gewoon voor verantwoordelijk. Als jij de enige bent die stookt op nat hout, mag je je niet verschuilen achter iedereen die wel gewoon gedroogd haardhout heeft ingekocht.

Laat het Renault maar fixen, zonde om voor zo’n bakkie de relatie met de buurt te verpesten.

Zo, rant over. Dat lucht op. Dankjewel voor het lezen. 😀