Er is 1 resultaat gevonden

door DiMa
24 jul 2019 23:15
Forum: Aandrijving, wielophanging, besturing, remmen
Onderwerp: Melding controleer automatische transmissie
Reacties: 24
Weergaves: 29187

Re: Melding controleer automatische transmissie

Beste Plodewijks, en mede GT gebuikers,

Sinds vorig jaar (april/mei 2018) heb ik hetzelfde probleem met mijn Renault Clio GT estate 2014: in het begin ook vreemde meldingen met luchtverontreiniging en controleer automatische transmissie. Dealer kon het niet vinden met het uitlezen. Iedere keer nadat de auto een tijdje stil had gestaan was de melding weg. totdat in de vakantie(Tsjechië) periode in Augustus 2018 plots de meldingen terug waren en dat de bak niet meer in zijn 1, 3 en 5 wilde schakelen. Ook niet manueel. Dit was in de bergen een ramp daar de automaat direct de koppeling ging gebruiken. We zijn zelfs een keer weggesleept omdat we een helling niet op konden rijden. Dealers daar wisten er geen raad mee. En zagen een storing bij het uitlezen in de versnellingsbak maar konden niet precies vertellen wat er aan de hand was. na diverse update's bleef de auto het even doen maar helaas kwam de storing terug. Wat ons opviel was dat als de auto langer tijd weer stil stond dat het probleem verholpen bleek te zijn. Alsof de auto zichzelf RESET. Met de terugreis wonder boven wonder geen problemen ondervonden en zelfs bijna een jaar probleemloos kunnen rijden. In januari van 2019 nog wel een Check bij de Dealer in Nederland laten doen omdat we de auto niet vertrouwde en de auto opdat moment een beurt nodig had. Toen hebben ze helaas niets kunnen vaststellen. Totdat, en nu denk ik te weten waaraan het ligt, in juni '19 wederom de auto opeens een melding gaf controleer automatische transmissie en de versnellingen 1, 3 en 5 niet meer waren te gebruiken. Eerder in dit forum las ik dat het vooral op warme dagen is dat dit probleem zich voordoet. Dit is dus exact ook bij mijn Clio GT'14 het geval. Dit heb ik direct aan de Dealer doorgegeven. Zij dachten dat het een probleem met de Servo voor de 1, 3 en 5 zou kunnen zijn. Deze hebben ze omgewisseld om te testen. kosten €440,- volgens de dealer moest of het probleem verholpen zijn of moest nu 2, 4 en 5 niet meer werken. Dit heb ik hetzelfde weekend waarop de auto klaar was getest. Na een half uur (gelukkig was het warm weer) kreeg ik direct al de melding controleer Automatisch transmissie en de 1, 3 en 5 deden het wederom niet. Het lag dus niet aan de Servo's. Nu heb ik direct de Dealer gevraagd tot een oplossing te komen Zij hebben Renault Nederland hierover bericht. Zelf heb ik ook contact opgenomen met Renault Nederland daar ik, naar aanleiding van het lezen van het forum, van menig ben dat dit met de Rekeneenheid(de computer voor de Automatische transmissie) te maken heeft. Kosten €1100,-, coulance van Renault Nederland 30%. Ook hier ben ik het niet mee eens, daar een Rekeneenheid, mijns inziens, niet na 4 jaar en 102.000 KM op de teller, het mag begeven. Gezien de problemen die ik allemaal met dit type versnellingsbak voorbij heb zien komen op het Forum, ben ik ervan overtuigd dat het hier om een fabrieksfout gaat. Dit zal ik even toelichten.
De Automaat heeft een droge koppeling deze worden warmer dan een olie gekoelde koppeling. De rekeneenheid zit bovenop de bak gemonteerd. Met het warme weer kan deze de warmte van zowel de motor als de versnellingsbak zelf niet kwijt en geeft dan problemen. Bij veel modellen met een zelfde soort automaat zit de rekeneenheid vaak in de bak(olie gekoeld) en van onderen geplaatst. Er zal dus een oplossing moeten komen t.a.v. de koeling en niet alleen het vervangen van de Rekeneenheid, daar ik verwacht dat dit maar een tijdelijk oplossing zal zijn.

De auto staat nu al 4 weken bij de Dealer te wachten totdat de Rekeneenheid binnen is. Ik vraag mij echt af waarom dit zolang moet duren.

Wordt vervolgd

Zou iemand mij kunnen vertellen wat de technisch maar ook de economische levensduur is van een Rekeneenheid voor de EDC-bak Clio GT

Alvast dank.