Er zijn 3 resultaten gevonden

door exroosje
07 sep 2020 13:09
Forum: Talisman
Onderwerp: Antenne Talisman
Reacties: 59
Weergaves: 15041

Re: Antenne Talisman

2020-09-02 19.19.49.jpg
Zie hier de antenne setup. Duidlijk te zien hoe er een antenne is opgedampt op de ruit in de vorm van een brede lus en deze zit aan het kastje via een gesoldeerde draad. De losse zwarte draad die je heen en weer ziet lopen is dus van mij.
Idealiter zou ik een lus willen maken van 75cm breed en dan deze aan beide kanten met het aansluitpunt verbinden. Dus 1.5m totaal. Zit DAB oop op de 100Mhz ergens?.

Toegevoegd in 49 minuten 28 secondes:
Ik zie nu dat DAB op 175-230 Mhz zit.. Dat zou betekenen dat je een antenne van 37.5cm nodig hebt toch? (de helft)
door exroosje
03 sep 2020 20:51
Forum: Talisman
Onderwerp: Antenne Talisman
Reacties: 59
Weergaves: 15041

Re: Antenne Talisman

Vertel jij dit even aan Renault? Uiteindelijk dampen zij gewoon een paar stroken op de achterruit in de beschikbare breedte van die ruit als antenne. Versterker eraan om het nog acceptabel te maken. Die antenne zit overigens nog steeds aangesloten. zodat ik.hopelijk alleen signaal.toevoeg. En nu wat experimwnteren met de lengte. En werkt het niet gaat het er gewoon weer af.
door exroosje
31 aug 2020 11:04
Forum: Talisman
Onderwerp: Antenne Talisman
Reacties: 59
Weergaves: 15041

Re: Antenne Talisman

Ik heb aan de binnenkant de afdekking onder de spoiler losgehaald dit weekend (dit trek je zo los, met beleid) en druk je ook zo weer terug en dan zie je een plastic dopje zitten. In mijn geval was dat geen drukknop maar een afdekkapje, waaronder een draad zat gesoldeerd aan de opgedampte antennestroken bovenaan de achterruit (dit is bij een tourer). De andere kant van de draad gaat naar een kastje met een gele fakra aansluiting (antenneversterker vermoed ik) Ik heb een stuk draad van ca 1,5m heen en weer geleid onder de spoiler (meer draad kon ik er ook niet kwijt) en het uiteinde gestript en onder het kapje geduwd zodat het contact maakte. Zodat de bestaande achterruit antenne en het stuk draad beide als antenne kunnen functioneren. Maar ik kan niet zeggen dat ik een verbetering heb gemerkt. Ik zal het nog eens loshalen en wat foto's sturen.