Er is 1 resultaat gevonden

door demi
04 jan 2009 13:24
Forum: Motorisch & Brandstof Espace III
Onderwerp: Distributieriem of ketting?
Reacties: 12
Weergaves: 7662

ketting ....distributieriem.....

Hmzzz..... ik heb al bij 3 espaces 3.0 V6 de ketting vervangen nadat deze was gesprongen. Ze hadden het allen begeven zo tussen de 140.000 en 180.000 km.
Helaas heeft renault hier niet erg veel aandacht aan besteed om dit degelijker te maken. De ketting is maar een enkel schakelige ketting en ziet er ongeveer uit zoals de meeste fietskettingen. Het euvel is dat de ketting te veel gaat slijten en zo dus gaat langer worden. Ook de kettinggeleiders slijten enorm in. Het gevolg is dus dat een van de twee kettingen het eerst springt en meestal is dit de ketting aan de achterzijde oftewel de ketting van de achterste cilinderrij. Meestal springt de tweede ketting dan ook doordat er 'brokstukken' in terecht komen van de reeds eerste gesprongen ketting. Ook zijn er dan meteen 12 kromme kleppen. dus de bijden cilinderkoppen moeten dan ook onder handen genomen worden.
Met het juiste gereedschap, veel geduld en goede kennis van zaken en +/- 48 werkuren is de renault weer aan het rijden te krijgen.

De 3.0 V6 24v zijn stukken beter doordat deze een riem heeft en geen ketting. deze zijn ook makkelijker te vervangen en veel betrouwbaarder