Er is 1 resultaat gevonden

door Toverbal
01 feb 2020 11:41
Forum: Talisman
Onderwerp: Schokkerig vertrek Automaat.
Reacties: 52
Weergaves: 17416

Re: Schokkerig vertrek Automaat.

He mensen,

Inmiddels rijd ik bijna 3 jaar in een Talisman Estate met TCe200 motor. Deze bleek bij aflevering geen 200pk te leveren (ergens op het forum is hier ook discussie over), dat probleem is gelukkig opgelost, maar sinds het begin heb ik ook al last van het 'whiplash effect' zoals mijn vrouw het noemt. De auto is echt al tig keer bij de dealer geweest, koppeling vervangen, bak vervangen, software reset, motor software opnieuw ingeleerd (waardoor deze weer minder vermogen levert), alles geprobeerd, maar het probleem blijft. De dealer heeft meerdere keren het probleem expliciet erkend en uiteindelijk hebben ze eind vorig jaar gezegd: meneer, het is een producteigenschap.

Ik heb het daarna bij de leasemaatschappij neergelegd, omdat ik vind dat een auto van ruim 46k dit niet als producteigenschap behoort te hebben. Deze week werd ik gebeld met het volgende verhaal: meneer, zou u even langs willen komen? Dan kunt u even in de auto van mijn collega rijden. Hij heeft een Megane en deze heeft hetzelfde probleem, dus dan kunt u het ook in deze auto ervaren.

Ik was echt flabbergasted van deze uitspraak en heb gezegd dat ik vind dat een auto die zo duur is, niet zo'n producteigenschap hoort te hebben. Dat was hij met mij eens, maar stelde toen nogmaals voor om langs te komen om het te ervaren in de Megane van zijn collega.

En dan nu mijn vraag: als ik het hier lees, lijkt het probleem wel te verhelpen, maar hoe ga ik dat de dealer wijsmaken? Ik word echt gek van deze 'producteigenschap', want de fietsers bij het stoplicht kijken regelmatig boos wanneer ik met slippende wielen wegrijd en daarna bijna niet meer vooruitkom omdat ik het gaspedaal nauwelijks aanraak.

En als laatste: ik ben blij dat ik het even van me heb afgeschreven :)

Bedankt voor het lezen en ik hoop dat jullie nog iets van tips hebben!