Er is 1 resultaat gevonden

door TSB
13 feb 2020 14:08
Forum: Technische vragen Clio
Onderwerp: Clio III 1.5dCi motorprobleem
Reacties: 0
Weergaves: 638

Clio III 1.5dCi motorprobleem

Hallo allemaal,
Ik ben benieuwd of ik mijn Clio nog een tijdje kan gebruiken of dat het nu echt af gelopen is...

Vorige week ben ik door de ANWB thuis gebracht omdat mijn Clio er onderweg helemaal mee ophield. Hij bleef niet meer stationair lopen, na een paar seconden hield hij ermee op. En het klonk meer als een tractor, leek wel of er wat cilinders niet mee deden.

Verstuivers: ik heb de stekkers er een voor een afgehaald en gestart. Het probleem leek het grootste bij 1 en 2. Twee gebruikte verstuivers gehaald bij recycle bedrijf en deze erin gezet. Met als resultaat dat de auto weer stationair liep (en best aardig ook). Ik naar de garage voor het inleren, maar onderweg hoorde ik plotseling een harde wat scherpe tik in de motor toen ik ongeveer 40 km per uur ging rijden. Voorzichtig de auto bij de garage neergezet.

Volgens de garage is er een groter probleem met de motor (want het invoeren van de andere verstuivers hielp niet). En wat het ook is, dan gaat het in de papieren lopen aldus de garage. En is dat het wel waard.. een diesel Clio uit 2007 met 310.000 km op de teller.

Ik heb de auto weer voorzichtig mee naar huis genomen om nog eens naar de verstuivers te kijken, maar nu kan ik de auto met geen mogelijkheid aan de praat krijgen... Iemand nog suggesties.?..