Er is 1 resultaat gevonden

door ArnoNijhof
15 apr 2021 14:35
Forum: Opladen Zoe
Onderwerp: Laadpaal installeren:eerst 1 fase met 3 fasen voorbereiding
Reacties: 29
Weergaves: 10110

Re: Laadpaal installeren:eerst 1 fase met 3 fasen voorbereiding

Met alvast excuses als het op dit forum ongewenst is om een oud topic te recyclen, maar mijn vraag is geheel in lijn van dit topic en hierbij laat ik in elk geval zien dat ik geprobeerd heb het antwoord via de zoekfunctie te vinden ;-)

Ik krijg één dezer dagen een Z.E. 40 R110 en dit is mijn begin van het rijden op elektriciteit. Ik wil zelf een EVSE gaan bouwen en ik heb ook het probleem dat ik op dit moment 1 Fase binnen krijg van de netbeheerder, maar heel misschien in de toekomst naar 3 Fase over kan stappen. Ik zoek dus ook flexibiliteit en ik heb een ander idee die ik jullie als experts op gebied van de Zoe lader wil voorleggen.

Toekomstbestendig ben ik van plan om een laadpaal met vaste 3-fase laadkabel te bouwen, die ik ook 3P+N+E vanaf de laadpaal netjes aansluit in de groepenkast. Maar hier komt de crux: Ik wil met de huidige 1-fase infrastructuur beginnen en dmv loadbalancing het vermogen beperken. Dit is met SmartEVSE icm een sensorbox mogelijk. Maar eigenlijk wil ik de binnenkomende 1 fase over 2 fasen verdelen en daarmee dus op 2 fasen gaan laden. Deze 2 fases zullen dus geen faseverschuiving hebben en mijn specifieke vragen zijn dus:

1) Kan een Z.E.40 R110 Zoe via 2 fases opladen? Ik wil beide fases rond 13 A houden. Aangezien een Zoe efficienter kan laden bij +/- 13A dan 25A, lijkt me dit beter dan 1x 25A aan te houden.

2) Kan een Z.E.40 R110 overweg met 2 fases die niet verschoven zijn?

Het veilige alternatief is om op 1 fase te blijven, maar vanwege de efficientie wil ik dus liever op 2 fases gaan laden.

Ik hoor graag jullie opinie!