Er zijn 6 resultaten gevonden

door JoeV
17 jul 2020 00:37
Forum: Electronica Captur 2
Onderwerp: Easy link nieuwe captur
Reacties: 166
Weergaves: 27210

Re: Easy link nieuwe captur

Dutchy schreef: 16 jul 2020 22:49
Grad schreef: 16 jul 2020 22:36 Ik heb de melding nog steeds, hij zegt dat ik moet initialiseren en vervolgens als je niks doet krijg je ok.
Als je vervolgens in het menu gaat kijken staat er nog steeds dat je moet initialiseren.
Ik heb hem nu laten initialiseren en zal dan morgen eens kijken of het nu weg blijft.
Maar de melding gaat wel weg, na de Ok ?
Dat initialiseren bleef eerst bij ons onder in beeld staan, maar gaat nu weg na de ok, dus ik denk dat het nu ook gewoon goed werkt bij je.
En idd in het menu kan je dan wel weer initialiseren maar dat is dan toch niet nodig het systeem heeft al ok gegeven toch ?
Neen... Als je in het menu kan initialiseren en hij zegt dit bij opstart van de auto, wilt dit zeggen dat het probleem nog niet is opgelost.

Als het tegoei zou werken, zou je direct een ‘ok’ krijgen bij opstart, niet eerst de melding dat je weer moet initialiseren.
door JoeV
09 jul 2020 10:39
Forum: Electronica Captur 2
Onderwerp: Easy link nieuwe captur
Reacties: 166
Weergaves: 27210

Re: Easy link nieuwe captur

puccini schreef: 09 jul 2020 10:17 @joeV
Wat zijn Pinkers ?
Richtingaanwijzers.

Hier in België noemen we dat pinkers haha.

http://www.vlaamswoordenboek.be/definities/term/pinker
door JoeV
08 jul 2020 15:34
Forum: Electronica Captur 2
Onderwerp: Easy link nieuwe captur
Reacties: 166
Weergaves: 27210

Re: Easy link nieuwe captur

Grad schreef: 06 jul 2020 21:43 Heel vervelend allemaal, ik heb niet de problemen met de pinckers en de airco.
Uiteindelijk zal het allemaal netjes worden opgelost door Renault, maar heel snel zijn ze niet.
Misschien moeten we binnenkort de inhoud van dit draadje eens doorsturen naar renault Nederland.
Hoe meer captur rijders dezelfde problemen hebben hoe serieuzer Renault ons zal nemen
@joerivds. Niet alle vertrouwen meteen in Renault verliezen, het is nog wel een mooie fijn rijdende auto en de problemen zullen heus worden opgelost, maar ik snap je gevoel.
Goh, ben gewoon van mening dat een nieuwe auto deze gebreken niet mag hebben. Ik kies voor een nieuwe wagen ipv een tweedehandse wagen om te vermijden dat ik gebreken heb die mij veel geld en kopzorgen bezorgen. En wat blijkt? Mijn eerste auto die ik splinternieuw koop, geeft me meer kopzorgen en onoplosbare gebreken dan alle auto's die we hier al gehad hebben (tweedehands wagens en leasewagens).

Als ik zo de ervaringen bij andere Renault auto's doorheen de jaren lees, merk ik ook op dat Renault deze software fouten op termijn vaak gewoon niet oplost. Wat me ook niet echt goede hoop geeft voor de toekomst met deze wagen.

Nu, uiteraard wacht ik netjes af om te zien of ze het effectief oplossen of niet. Maar als ik binnen enkele maanden nog steeds geen vooruitgang zie, ben ik zeker bereid om verdere juridische stappen te nemen. Heb alle mails naar de garage en Renault zelf opgeslagen om te kunnen bewijzen dat deze gebreken er allemaal waren binnen de week dat ik de auto had. Het zou naar mijn mening niet ok zijn om ons hier als consumenten gewoon bij neer te leggen...
door JoeV
06 jul 2020 17:44
Forum: Electronica Captur 2
Onderwerp: Easy link nieuwe captur
Reacties: 166
Weergaves: 27210

Re: Easy link nieuwe captur

Ik heb mijn Captur nu een dikke 3 weken en heb vanmorgen de eerste reset gehad van mijn ritten. Heb hem in die drie weken ook paar keer op de oprit laten staan voor 2 dagen zonder ermee te rijden, en dan gebeurde die reset niet. Is opeens heel willekeurig gebeurd vandaag.

Verder is het bandenspanning probleem er ook nog steeds. Ook heel willekeurig aangezien ik de melding soms een hele dag niet krijg en andere dagen continu.

Heb ook gemerkt dat de airco soms raar doet. Dat hij er echt lang over doet om koud te worden en dan opeens echt ijskoud gaat. Om dan weer lauw te worden. Dit allemaal zonder aan de temperatuur te zitten.

Vorige week bleven mijn pinkers ook steken. Wanneer ik de pinkers wou afzetten, bleef het lampje gewoon branden. Moest ze dan echt terug aan- en uitzetten en zelfs dit verhielp het probleem niet altijd. Heb dit fenomenen gefilmd maar ook hier wist de garage niet aan wat het kon liggen en was het weeral een software probleem van Renault.

Dit was mijn eerste Renault en als het zo blijft verdergaan, zeker mijn laatste. Snap niet goed dat ze een auto op de markt brengen met al deze problemen.
door JoeV
26 jun 2020 18:22
Forum: Electronica Captur 2
Onderwerp: Easy link nieuwe captur
Reacties: 166
Weergaves: 27210

Re: Easy link nieuwe captur

Dutchy schreef: 26 jun 2020 17:52
Grad schreef: 26 jun 2020 11:40 @Dutchie: Het probleem is niet na een update ontstaan voor zover ik weet de eerste 3 dagen heb ik er geen last van gehad.

De eerst 5 maanden hadden wij er ook geen last van, maar een maand terug na een update was dat ineens, dat zie je ook wel eens voorbij komen, update voltooid. Toen was de teller ook op 0 gegaan en het gem verbruik ook :( maar goed denk dat er weer een update is geweest die gaan denk ik automatische ? En nu blijft alles wel goed staan en zien we geen melding meer van de bandenspanning zegt mijn vrouw :D
Hmm na de update dacht ik even ook dat het bandenspanning probleem weg was. Maar na 5 - 6 ritten kwam de melding weer terug.

Blijft het bij jou permanent weg nu?
door JoeV
26 jun 2020 10:29
Forum: Electronica Captur 2
Onderwerp: Easy link nieuwe captur
Reacties: 166
Weergaves: 27210

Re: Easy link nieuwe captur

Ik ben sinds een week geleden ook eigenaar van een splinternieuwe Captur (2020). Leuke auto, maar sinds dag 1 heb ik ook hetzelfde probleem met de initialisatie van de bandenspanning...

Ik heb de garage hier van dag één op gewezen. Zij wisten me te vertellen dat dit ondertussen een gekend probleem is en dat Renault hier zelf ook al van weet. Ze zijn momenteel aan het zoeken naar een oplossing, maar tot op de dag van vandaag is hier nog geen definitieve fix voor.

Heb ondertussen Renault zelf via hun klantendienst gecontacteerd en kreeg gisteren volgend antwoord:

Geachte mijnheer Joeri,

Ik bevestig de goede ontvangst van uw aanvraag betreffende het initialiseren van de bandenspanning.

Het probleem is inderdaad gekend zoals wat de garage had meegedeeld. Het probleem werd al doorgegeven aan Frankrijk en ze zijn er mee bezig. Van zodra er een oplossing wordt gevonden zal dat doorgegeven worden aan alle onze garages om het probleem op te lossen.

Als u nog vragen heeft of aanvullende informatie wenst te ontvangen, blijf ik tot uw beschikking op 078.05.11.15 maar ook per e-mail, maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur.

Nogmaals bedankt voor uw vertrouwen in Renault. Gelieve mijn oprechte groeten te aanvaarden.

Haider ABDULRIDHA
Customer support advisor

GROUPE RENAULT
RENAULT BELUX
Customer Direction


SInds de systeemupodate van 2 dagen geleden is het probleem met de bandenspanning wel minder frequent. Vorige week kwam die melding er praktisch elke rit op, nu eerder na 5 - 6 ritten.

Sfeerverlichting heb ik niet in mijn Captur, dus hier kan ik je mijn ervaringen niet over meegeven...