Er is 1 resultaat gevonden

door groninge
15 aug 2020 10:54
Forum: Algemeen Zoe
Onderwerp: Zoe rijder stelt zich voor!
Reacties: 744
Weergaves: 108280

Re: Zoe rijder stelt zich voor!

Goededag,

Ik lees al een tijdje mee en heb indirect & direct al veel bruikbare tips mogen ontvangen van jullie.

Wij rijden sinds half juni in een Zoe Q210 uit 2013. We hebben wel wat dingetjes gehad. Dankzij dit forum ben ik heel wat wijzer geworden en kunnen we nu optimaal genieten van de auto.

1. De navigatie kaarten waren nog de originele uit 2013 (!). Ik heb ooit heel lang geleden een tomtom one aangeschaft. En op het moment dat daar geen kaart updates meer voor waren zijn we geswitcht naar google maps op de telefoon. Dus ik had de telefoonhouder er meteen al weer inzitten :) Totdat ik las dat je na een r-link update ook android auto kon activeren! Ik heb meteen een obd dongle en y splitter kabel besteld. Drie weken later was t spul binnen en na 2 pogingen had ik zowaar android auto. Telefoon aangesloten en t werkt perfect! De telefoon laadt zelfs op terwijl ik had gelezen dat dat vaak niet het geval is.

2. Tijdens onze proefrit stond het bereik op 105 km terwijl de batterij op 95% zat. Dat vond ik wat tegenvallen. Dat kwam omdat de auto enige tijd had stil gestaan gaf de verkoper (bij een Nissan dealer weliswaar) aan. Het zat me toch niet helemaal lekker en na wat speurwerk & vragen stellen op het forum kwam boven water dat de Zoe wellicht nog niet de (beruchte?) BMS update had gehad. Dankzij CanZE de versie kunnen bekijken en hiermee naar de Renault dealer gegaan. Na de update zitten we nu op 145km en duurt de laatste procent ook geen uren meer (SOH is nu 97%).

3. De My Renault app. Hiervoor had ik mij pas half juli aangemeld en de ze connect services geactiveerd. Ik kreeg echter alleen de buiten temperatuur te zien in pyZE. In de app zelf helemaal niks. Na wat heen- en weer bellen met Renault klantenservices is het uiteindelijk naar Frankrijk geescaleerd. En sinds gisteren krijg ik alle data door! Ook de sms notificaties werken. Ik heb nog niet kunnen testen of deze ook bij 100% direct een melding geeft. Dat is eigenlijk waarom ik de app geinstalleerd heb. Ik laad de auto op mijn werk en wil zodra de auto vol is de paal weer vrij kunnen geven (vanwege het beperkte aantal daarvan).

Dus al met al zijn we zeer tevreden nu. Qua range is er mee op vakantie gaan (naar het buitenland) net niet relaxt genoeg. En dat wisten we stiekum ook al wel =. Dat is echter hooguit 1x per jaar. Omdat er ook af en toe een paardentrailer moet worden getrokken houden we onze ICE toch al aan tot daar (hopelijk) over een paar jaar een betaalbare EV voor is.

En als er iemand is met een ze40 of ze50, die volgend jaar zomer een paar weken wil ruilen dan hoor ik het wel hahaha :)