Het inloggen met email adres ipv gebruikersnaam is weer mogelijk.


Deze mededeling is wegklikbaar rechtsboven dit mededelingenblok

Er is 1 resultaat gevonden

door Breadfan83
23 feb 2009 21:29
Forum: Dauphine
Onderwerp: Motor Renault Dauphinoise
Reacties: 0
Weergaves: 2969

Motor Renault Dauphinoise

Hoi forummers! Ik ben Chris, en sinds vandaag ook lid van jullie forum.

Mijn pa heeft jaren geleden een Renault Daupphinoise gekocht / gekregen / geritseld, en is begonnen deze weer terug op te knappen. Wegens gezondheidsredenen zitten de laatste loodjes er echter niet meer in.
Wegens mijn financiële situatie wil hij de auto nu verkopen, om mijn rekeningen te betalen. Ik denk (lees: weet 100% zeker) dat hij hier spijt van gaat krijgen vanaf het moment dat de auto is overgeschreven, dus wil ik de laatste werkjes aan de auto doen.

Hij laat zelf vrij weinig los wat de techniek van de auto aangaat, dus ik hoopte eigenlijk dat jullie me verder kunnen helpen. :D

De auto heeft niet meer de originele motor, maar een blokje van een Daf 66, die volgens mij pa plug and play is met de carros van de Renault. Of dit ook echt zo is, is dus gelijk de eerste vraag.

Vraag twee is of dit een gebruikelijke motor-wissel is... Ik doe zelf veel met VW's, en weet dat daar motoren van bijvoorbeeld Subaru's voor gebruikt worden, maar ook binnen het merk blijvend wordt daar van allerhande voertuigen een motor in een ander model gezet. Zijn er dus mensen die hier ervaring mee hebben, en me kunnen vertellen waar ik op moet letten?

De reden dat de motor nog niet loopt is, volgens mijn pa, een verkeerd opgelegde nokkenas-ketting.
Nou weet ik niet zo heel veel van die oude Dafjes af, maar een dubbele nokkenas lijkt me sterk voor zo'n auto. Zal toch geen 16v zijn. :P
Waarschijnlijk gaat het in zijn geval dus om de distributie-ketting. Als dit het geval is, en hij heeft al eens geprobeerd de motor te starten, zie ik het donker in voor dit blok. De zuigers zullen dan waarschijnlijk de kleppen al kapot geslagen hebben...

En puur voor eigen interesse... wat zijn zulke auto's nog waard? Hoeveel zijn er nog?
Wat ik leuk zou vinden is, om er een wat krachtigere motor in te zetten. Dus als er mensen zijn die daar de mogelijkheden van weten, zou ik dat ook heel graag horen.

In ieder geval al allemaal heel erg bedankt voor alle nog komende info.
Gr,
Chris. :D