Er is 1 resultaat gevonden

door Watergek
12 apr 2021 12:53
Forum: Aandrijving, wielophanging, besturing, remmen
Onderwerp: Plakkerig sturen
Reacties: 26
Weergaves: 11583

Re: Plakkerig sturen

Hallo mede Renaultrijders.

Ik ben Frans Muller en net lid van dit forum. Heb sinds vorig jaar een 1.4 CC GT line uit 2010 met dezelfde klachten. Irriteer me daar mateloos aan.

Heb hiervoor een BMW Z4 3.0 gehad uit 2004 die exact hetzelfde probleem had, dat is van deze modellen een bekende kwaal en wordt daar "sticky steering" genoemd. Oorzaak daar was dat de smering tussen het wormwiel van de elektrische stuurbekrachtiging niet bestand was tegen hogere temperaturen en in de zomer gewoon wegvloeide. Het probleem was dan ook bij warmere dagen meer aanwezig. Daarnaast was het bovenste lager van de stuurkolom finaal versleten (na ca 70.000km).

De eerste jaren zijn er onder coulance van BMW stuurkolommen vervangen, daarna was het een probleem van de (ongelukkige) bezitter. Kosten nieuwe stuurkolom ex montage ca € 3.000. Heb toen een adres in Mönchen Gladbach gevonden die niets anders doen dan deze stuurkolommen reviseren. Kosten € 550, klaar terwijl je wacht. Echter, alleen van BMW Z4....

Ik heb sterk de indruk dat dit bij de Megane dezelfde oorzaak heeft. Ik zal eens informeren bij een specialist of ze dit willen controleren.

Foto's:

1 nieuw lager links, oude rechts
2 volledig droog wormwiel
3weglekkende smering