Er zijn 2 resultaten gevonden

door Fredje62
05 sep 2022 19:16
Forum: Kadjar
Onderwerp: KADJAR Motor problemen 1.2TCE 2016
Reacties: 24
Weergaves: 11949

Re: KADJAR Motor problemen 1.2TCE 2016

Bedoel je met 'dit' het dipje in de motor?
door Fredje62
05 sep 2022 19:03
Forum: Kadjar
Onderwerp: KADJAR Motor problemen 1.2TCE 2016
Reacties: 24
Weergaves: 11949

Re: KADJAR Motor problemen 1.2TCE 2016

Hier ook een Kadjar 1.2 TCE Bosé uit 2016, op een gegeven moment een rammeltje onder de auto (leek op een los rammelend onderdeel in de katalysator) maar bij verder onderzoek bij de dealer bleek het de distributieketting, spanner en nog iets te zijn. Mocht er geen meter meer mee rijden, risico was te groot dat dit fout zou gaan. Geluk bij een ongeluk en door goed uitzoekwerk door de dealer (Stam Amersfoort) bleek er door de vorige eigenaar een extra verlengde garantie te zijn afgesloten die dezelfde week zou aflopen! op het nippertje dus alles onder garantie vervangen (rekening van ruim €3000,-)
Gebruik de juiste olie en ververs op tijd is het advies van de dealer en vergeet die irritante schakelindicator op het dashboard, je motor moet hierbij teveel krachten verwerken bij lage toeren waardoor de problemen met de distributiekettingen kunnen ontstaan.

Rammeltje was weg maar de Kadjar had vanaf het begin rond de 2000 rpm een dipje in de motor, is een bekend probleem bij de 1.2 TCE motoren waar Renault niets aan wil doen. Hier op het forum gezocht en uiteindelijk uitgekomen bij Unlimited Tuning in Amersfoort die dit probleem konden verhelpen. Na lang wikken en wegen toch maar laten uitvoeren en het dipje is weg, voordeel hierbij is ook nog eens extra 15 pk en 35 Nm erbij. Rijdt een stuk beter en niet meer te vergelijken met het vorige rijgedrag.

Beetje off topic maar achtervering is bij een beladen Kadjar beetje te slap en dus MAD vervangingsveren gemonteerd wat de wegligging stukken verbeterd, ook bij een niet beladen auto. Staat alleen ongeveer een cm hoger dan origineel maar dat heb ik er wel voor over.

Heb ooit bij een vorige auto (Suzuki Vitara) met olieproblemen en niet lekker lopend motorblok een toevoeging van MotorUp geprobeerd en daarna liep het ding als een zonnetje zonder noemenswaardig olieverbruik en sindsdien heeft elke auto die wij hebben aangeschaft deze toevoeging gekregen, motor loopt soepeler, minder warm en weinig tot geen olieverbruik. Deze vakantie bijna 5000km gereden en stond nog mooi op hetzelfde peil bij terugkomst.
O ja, ik tank altijd E5 (euro98) is wel iets duurder maar je rijdt meer op een tank en het is behoud van je motor.