Er is 1 resultaat gevonden

door MarkT
31 dec 2020 12:49
Forum: Megane
Onderwerp: Gebruikerservaringen Megane 1.6 The GT 205 EDC
Reacties: 4
Weergaves: 3519

Gebruikerservaringen Megane 1.6 The GT 205 EDC

Hallo,

Nog geen jaar geleden was mijn vrouw op zoek naar een nieuwe auto. We hebben toen een proefrit gemaakt in een Renault Megane GT, Toyota CH-R, Alfa Romeo Giulietta QV en een Mazda CX-3. Nogal uiteen lopende modellen waaruit ze uiteindelijk de Mazda CX-3 heeft gekozen. Deze was zuiniger, de hoge zit leek haar wel prettig en handig met een aanstaand kind in en uit de auto halen.

De realiteit valt soms tegen, de Mazda doet zijn werk maar is haar soms te traag. Nu heeft ze er spijt van dat ze toen der tijd niet voor de Megane gekozen had! (Altijd bij de lokale dealer onderhouden, van een klant die hem ingeruild had voor een RS en de versnellingsbak was al vervangen voor een geüpgraded exemplaar)

Enfin, ze is dus weer rond het neuzen op gaspedaal op zoek naar eventueel een opvolger van de Mazda. Zijn er hier leden die ervaring hebben met het model (2016-2018) en me al eens kunnen wijzen op de aandachtspunten waar op te letten bij een bezichtiging? De richting die we op zoeken zijn; Auto uit 2016-2018, Rond de 20K, Iron Blue (ofzoiets), Alcantara interieur.

- Bij de dealer in Roermond kregen we in ieder geval te horen dat de versnellingsbak een aandachtspunt kon zijn in vroegere modellen?
- Verder ben ik heel erg benieuwd naar het onderhoud van deze uitvoering. Nu heeft ze een 2.0 met 120 PK, ongeblazen dus daar zullen niet zo snel problemen mee zijn. Iets waar ik dus wel bang voor ben bij een 1.6 geblazen tot 205 PK.
- Hoe is de versnellingsbak bij automatisch gebruik? Ik ga er niet vanuit dat mijn vrouw constant de flippers gaat gebruiken.
- Heeft het Carlink systeem Apple car play ondersteuning, of is dat iets wat achteraf ingebouwd kan worden, en werkt de telefoon koppeling zonder problemen?

Ik ben benieuwd naar jullie input in deze!