Er zijn 2 resultaten gevonden

door DHL
12 aug 2017 08:53
Forum: Onderstel & transmissie Espace IV
Onderwerp: Bandenkeuze Grand Espace 2.0T automaat april 2006
Reacties: 36
Weergaves: 6687

Re: Bandenkeuze Grand Espace 2.0T automaat april 2006

Thomas84 schreef:
msw73 schreef:
DHL schreef:Tja... je zegt zelf dat het bij regen niet de beste banden zijn, ik maak daar gevaarlijk van. Als je een noodstop moet doen dan... allé je weet het zelf wel hee. Je hebt maar enkele centimeters contact met de weg, daar zou niet op bespaard mogen worden.
Er is volgens mij een groot verschil tussen niet de beste zijn en gevaarlijk. Verder zijn er meerdere factoren van invloed, zoals rijgedrag en -vaardigheden van jezelf en medeweggebruikers, reactiesnelheid. Niet iedereen heeft de financiële middelen om voor een A-merk band te kiezen.
Dat is vaak het probleem, mensen willen dikke 19 inch velgen onder de auto hebben maar bezuinigen vervolgens op banden omdat deze te prijzig zijn. Dan maar een maatje kleiner en goede banden eronder.
Als je om wat voor reden ook moet uit wijken in de regen dan moet de band gewoon goed zijn. Vaak heb je namelijk maar 1 kans het goed te doen.

Maar goed, de band is gekozen. [emoji106]

Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk
Sluit me hier volledig bij aan!! Beter een kleinere velg dan of smallere band ipv blitse sportvelgen.
Is een veel gehoorde uitvlucht, ik rij niet snel, ben voorzichtig, kan goed rijden,... Ivm met eigen rijvaardigheden, de beste piloten kiezen goede banden. En ivm voorzichtig rijden, kan altijd een plotse hindernis voor je wagen opduiken (heb zo eens een zware noodstop moeten doen voor een kind). Op veiligheid kan je inderdaad zo ver gaan als je wil, maar banden en remmen zijn de basis. Het jammere aan goedkope (Chinese dikwijls) banden is dat deze het eerste jaar wel vrij goed zijn maar zeer snel hard worden. Hierdoor presteren die slecht op nat wegdek. Beter kiezen voor een B merk dan zoals Uniroyal bvb. Minder duur, maar ook nog goed.
Goede keuze van topicstarter trouwens...
door DHL
09 aug 2017 16:27
Forum: Onderstel & transmissie Espace IV
Onderwerp: Bandenkeuze Grand Espace 2.0T automaat april 2006
Reacties: 36
Weergaves: 6687

Re: Bandenkeuze Grand Espace 2.0T automaat april 2006

Tja... je zegt zelf dat het bij regen niet de beste banden zijn, ik maak daar gevaarlijk van. Als je een noodstop moet doen dan... allé je weet het zelf wel hee. Je hebt maar enkele centimeters contact met de weg, daar zou niet op bespaard mogen worden.