Er is 1 resultaat gevonden

door tstrike
11 jun 2021 18:02
Forum: Espace
Onderwerp: Probleem met keycards, airco en stoelen achter
Reacties: 1
Weergaves: 585

Probleem met keycards, airco en stoelen achter

Hallo,

Ik heb deze week een Renault Espace 2.0 DCI uit 2006 gekocht.
Nu heb ik een tweetal problemen:

1. Ik heb 2 Keycards bij de auto. Beiden werken in de houder en de auto rijdt erop. Echter van alle 2 werkt de afstandsbediening voor de vergrendeling niet. Van een kaart weet ik zeker dat die het wel gedaan heeft, want daarmee heb ik hem een keer op slot gemaakt.
Dus ik vol goede moed naar de bouwmarkt voor 2 nieuwe batterijtjes, die vervangen, maar nog steeds niets daar. Lampje op de kaarten licht ook niet op.
Van een kaart vermoed ik dat de sluit-knop kapot is. Ik voel als ik daarop druk geen klik en de kaart rammelt. De ander lijkt goed
Ik heb bij beide kaarten al geprobeerd de contactpunten iets te verbuigen zodat die beter contact maken, maar ook dat maakt geen verschil.
Heeft iemand een idee hoe je deze kaarten open kunt maken of wat ik nog kan doen om deze werkend te krijgen? Het is erg vervelend dat ik de wagen niet kan afsluiten.

2. Omdat de accu ook slecht was, heb ik deze vervangen. Voordat deze vervangen was, werkte de airco perfect, maar nu doet deze niets meer en ook de automatische klimaatcontrole doet weinig (handmatig wel, maar alsnog geen airco). Kan dit met het vervangen van de accu te maken hebben? Ik heb nu overigens ook meldingen van de ABS en ESP die aangeven dat ze moeten worden nagekeken, die er voor de accu vervangen niet waren.
Normaal zou ik zeggen, zet de auto uit en probeer het opnieuw, maar omdat de afstandsbedieningen niet werken (daarmee zet je feitelijk de wagen uit), lukt me dat momenteel ook niet.

Iemand nog ideeën?

Verder zaten er helaas slechts 3 achterstoelen bij de gekochte Espace (er staan wel 7 zitplaatsen op kenteken). Dus ik heb stoelen erbij gekocht van een Espace 4 uit 2003. Nu krijg ik deze stoelen niet erin bevestigd: de gekochte stoelen zijn met haken en mijn rail is helemaal leeg. Kan het zijn dat Renault met de facelift ook de bevestigingsrails van de banken veranderd heeft? Of mis ik delen van de gekochte stoelen?